בוזה (גלידה סורית)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בוזה
גלידה סורית עם פיסטוקים
גלידה סורית עם פיסטוקים
מאכלים
מרכיבים עיקריים חלב, שמנת מתוקה, אבקת סחלב, מסטיקא, סוכר, ופיסטוקים
מוכר גלידה מסטיק ערבית, "בוזה", בשוק העיר העתיקה של דמשק

גלידה מסטיק ערבית (בוזה)ערבית الآيس كريم واللبن "גלידת חלב" بوظة, נקראת גם: "גלידה ערבית") היא גלידה סיבית ואלסטית, ברמת דביקות גבוהה שאמורה לעכב את המסתה בארצות ערב החמות, וגם קלה יותר מן הגרסה הטורקית, "דונדורמה". בעיראק נהוג לאכול את הגלידה במקלות עץ מרובעים. נפוצה בעיקר בסוריה ולבנון בגלל הקירבה אל אזורי הגידול של עץ אלת המסטיק. ישנם מוכרי גלידה מסטיק ערבית הנוהגים לערוך מופע לתיירים בו הם טוחנים את המסטיקא בכלי עלי ומכתש תוך כדי שירה וניגון. בעיר העתיקה של דמשק ישנה גלידרייה הנקראת "בקדש" המפורסמת בכל רחבי העולם הערבי בזכות הגלידה-מסטיק הערבית שלה והיא מוקד משיכה פופולרי לתיירים.

בתרבות הערבית

בסוריה ובמדינות ערביות הכנת הגלידה נחשבת לאומנות. המוכרים מכינים את הגלידה לעיני הלקוחות במיכלים עמוקים. כאשר מרקם הגלידה מתקשה הם נעזרים במכתש ועלי גדולים עשויים עץ. כתישת הגלידה מתבצעת תוך כדי ניגון ותיפוף.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0