בוזיאטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בוזיאטה

בוזיאטהאיטלקית: busiate) הם סוג של מקרוני ארוכים, במקור מן נפת טרפאני, וטיפוסיים לכל קלבריה וסיציליה.[1][2] שמם מגיע מהמילה הסיציליאנית busa שפירושה גזע של אמפלודסמו (ampelodesmos mauritanicus), מין דשא מקומי, אשר משמש ביצירת צורת הסליל שלהם.[3]

השם "busiate" יכול לשמש לתיאור שתי צורות שונות, אף ששיטת יצירת הסליל שלהן דומה:

  • "Busiate trapanesi", שמכינים באופן מסורתי על ידי ליפוף באלכסון של חוט פסטה סביב ענף של אמפלודסמו.[4]
  • "Maccheroni inferrati" מפותלים אנכית על פין ארוך, כגון מחט סריגה. הצורה שלהם קרוב יותר לזו של בוקטיני.[1]
בוזיאטה מבושלים ומוגשים עם פסטו בנוסח טרפאני

בוזיאטה מוגשים באופן מסורתי עם פסטו בנוסח טרפאני, רוטב שעשוי משקדים, עגבניות, שום וריחן.

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Hildebrand, Caz (2011). Géométrie de la pasta. Kenedy, Jacob., Salsa, Patrice. Paris: Marabout. p. 160. ISBN 9782501072441. OCLC 762599005.
  2. ^ The Slow Food dictionary to Italian regional cooking. Gho, Paola., Irving, John. Bra, Cn [Italy]: Slow Food Editore. 2010. ISBN 9788884992406. OCLC 676727203.{{cite book}}: תחזוקה - ציטוט: others (link)
  3. ^ "Busiate con pesto alla trapanese - Pasta e non solo". www.pastaenonsolo.it. נבדק ב-2018-12-15.
  4. ^ "Busiate". www.pastificiocampo.it (באנגלית). אורכב מ-המקור ב-2017-12-01. נבדק ב-2017-11-30.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0