בולו דה רולו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Crystal Clear app help index.svg
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

בולו דה רולו
Bolo de rolo
Bolo de Rolo, doce brasileiro, típico de Pernambuco.jpg

בולו דה רולופורטוגזית: Bolo de rolo; בתרגום לעברית: עוגת גלילה או עוגת רוּלדה) הוא קינוח ברזילאי לאומי טיפוסי, ממדינת פרנמבוקו.

מאפיינים

בולו דה רולו בהגשה עם גלידה או סורבה

את בלילת העוגה מכינים מ: קמח, ביצים, חמאה, סוכר. בצק זה עטוף בשכבה של שימורי פירות גויאבדה (סוג של גויאבה מצויה עם תוך אדום או גויאבה תותית), ונותן מראה של רולדה (סוויס רול) עם שכבות דקות מאוד. הוא מוכר כמאכל לאומי בחוק הברזילאי.

היסטוריה

מקורו באימוץ העוגה הפורטוגזית colchão de noiva (מזרן כלה), מעין עוגת ספוג מגולגלת עם מילוי של אגוזים. עם הגעתם לברזיל, הטבחים הפורטוגלים שינו את המילוי לפרי גויאבה, שנמצא בשפע באזור הצפון-מזרחי של ברזיל, מבושל עם סוכר, שהיה בשפע מאז שייוצר במפעלי האזור. מקובל לפזר את הבולו דה רולו אבקת סוכר להצגת מראה נאה.

לקריאה נוספת

  • Hamilton, Cherie (2005). Brazil: A Culinary Journey. New York: Hippocrene Books. p. 83. ISBN 0-7818-1080-9.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בולו דה רולו בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0