בונדז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בונדז
Bundz
076 Bundz aus Nord-Vorkarpaten, Polen 2013.JPG
פנקייק תפוחי אדמה עם גולאש חריף ( Placki ziemniaczane z gulaszem na ostro) מוגש עם בונדז (גבינת חלב כבשים) ושמנת חמוצה (אולי מעורבת עם יוגורט) במסעדה בזאקופנה, פולין

בּּוּנְדזפולנית: Bundz; הידוע גם כ-bunc; בניב Podhale; ובאוקראינית: budz) היא גבינת חלב כבשים פולנית ואוקראינית .[1] היא מיוצרת באופן מסורתי בהרי פולין-Bieszczady, בפודהאלה (Podhale) ובאוקראינה.

הייצור

הגבינה מזכירה גבינת קוטג' בטעמה ובמרקמה, ובעלת טעם עדין ורענן.

תהליך הייצור של הבונדז נראה בשלב הראשון זהה לייצור גבינת אושטפוק (oscypek). החלב שנמזג לתוך ה"פוטארה" (כד גדול) חלקי, מה שאומר שהחלבון קטוע על ידי אנזימים הכלולים באנזים הגבנה שמוסף לחלב, אנזים הגבנה זה מופק מקיבות של עגלים צעירים. לאחר מכן מבשלים את הגבינה המוקרשת במשך כמה דקות בטמפרטורה של כ-70 מעלות צלזיוס. את הגבינה מסננים דרך בד קנבס בצורת גושים גדולים. כתוצאה, מתקבלת גבינה עדינה.[2] [3]

שארית מי גבינה שנוצרת בייצור בונדז משמשת להכנת משקה חמוץ פולני מסורתי הנקרא ז'ִינְצִ'יצָה (בפולנית żętyca).

ראו גם

  • ברינדזה (Bryndza Podhalańska), סוג פולני של גבינה רכה מחלב כבשים.[4]
  • Oscypek, גבינה קשה מעושנת, מיוצרת בפולין מחלב כבשים מלוח

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בונדז בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "ТОП-5 молочних продуктів Карпат і секрети їхнього приготування". Українська правда _Життя. נבדק ב-2023-05-01.
  2. ^ Juliet Harbutt. World Cheese Book. ̻2015. 352 pag. מסת"ב 9781465436054, מסת"ב 9781465436054
  3. ^ Christian Callec. Complete Encyclopedia of Cheese. 2002. 256 pag. מסת"ב 9789036615990, מסת"ב 9789036615990
  4. ^ European Commission (2007-06-11). "Commission Regulation (EC) No 642/2007 of 11 June 2007 registering a name in the Register of protected designations of origin and protected geographical indications Bryndza Podhalańska (PDO)".
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0