בופיס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בופיס
Bopis
מאכלים
סוג בשר
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה פושר
מרכיבים עיקריים בשר טחון

בופיספיליפינית: Bopis; בספרדית: Bópiz) הוא תבשיל חריף מהמטבח הפיליפיני, המורכב מריאות ולב של חזיר או בקר, המטוגנים ומוקפצים עם עגבניות, בצל, פלפל חריף ושום[1].

למאכל שורשים ספרדיים, אולם משמעות שמו בשפה הספרדית, ואף האזור ממנו הגיע, אינם ברורים כיום. ייתכן שמקורו בגרסה ספרדית בשם Frito de Matanza או Frito Mallorquin[2][3].

נהוג לאכול את המאכל כשהוא פושר כמנה עיקרית בליווי אורז או כמנת פולוטן (Pulutan) קטנה בליווי אלכוהול[4].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבשרית, קיימת גם גרסה צמחונית העשויה מטופו, פטריות או סייטן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בופיס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Vanjo Merano, Bopis Recipe, Panlasang Pinoy, ‏2022-08-06 (באנגלית אמריקאית)
  2. BOPIS: The Retail Revolution Changing the Way We Ship | 2021-03-14 | SupplyChainBrain, www.supplychainbrain.com (באנגלית)
  3. Bopis | Traditional Stew From Philippines | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  4. Lalaine Manalo, Bopis, Kawaling Pinoy, ‏2022-01-13 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

בופיס41124917Q4944190