בופסנדוויץ'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בופסנדוויץ' דני מסורתי מכוסה ברוטב חום

בופסנדוויץ'דנית: Bøfsandwich; בתרגום מילולי "כריך סטייק") הוא הגרסה הדנית המוקדמת של ההמבורגר. בדומה להמבורגר האמריקאי, הבופסנדוויץ' מכיל קציצת בקר המונחת בתוך לחמנייה.

בופסנדוויצ'ים נמכרים בדוכני נקניקיות בדנמרק או ברשתות של מזון מהיר במדינה. מסעדות דניות מסורתיות החלו גם הן להגיש את המנה והם מוסיפים לה תוספות גורמה כגון בצל מטוגן.

אוהבי המנה בדנמרק פתחו עבורה דף בפייסבוק, ובו הם מכריזים מדי שנה על הבופסנדוויץ' המוצלח ביותר במדינתם.

מידע נוסף

לבופסנדוויץ' נהוג להוסיף קטשופ, חרדל, רמולד, מלפפון חמוץ, בצל נא, וכן בצל מטוגן - תוספת שאינה נפוצה עבור המנה ביתר מדינות סקנדינביה.

במחוז יוטלנד שבדנמרק, נהוג להגיש את הבופסנדוויץ' לצד שורשי סלק שעליו שופכים רוטב חום. תיירים מכנים את המנה הזאת בתור "המבורגר רטוב", וכן היא מוגשת לעיתים לצד מלפפונים כבושים או כרוב אדום.

המנה המקבילה לבופסנדוויץ' בקנדה היא "המבורגר חם", וגם בה נהוג לשפוך רוטב מעל שמכסה את המנה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בופסנדוויץ' בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0