בזון גמדי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןבזון גמדי
בזון גמדי
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: בזאים
משפחה: בזיים
סוג: בזון
מין: בזון גמדי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Polihierax semitorquatus
תחום תפוצה
Polihierax semitorquatus distribution map.svg

בזון גמדי (שם מדעי: Polihierax semitorquatus) הוא הדורס הקטן ביותר בעולם והוא מין יחידי בסוגו במשפחת הבזיים.

זהו הדורס הקטן ביותר בעולם ואורכו 19–20 ס"מ והוא בעל נוצות אפורות על הראש, הגב והכנפיים ולבן בבטן. העיניים אדומות ביותר וגם האזור סביבן והמקור אדום וקטן. נוצות הכנפיים שחורות עם לבן, הרגליים אדומות והזנב שחור. הנקבות גדולות מעט יותר מהזכרים. הבזונים עפים נמוך יחסית וקרוב לקרקע בחיפוש אחר טרפם הכולל חרקים, זוחלים קטנים ויונקים קטנים.

הבזון מצוי ברחבי אפריקה בערבות שיחים. הוא נפוץ ב-2 מוקדים גדולים: מדרום סודאן עד סומליה וצפונה עד טנזניה ואוגנדה, ואוכלוסייה שנייה מאנגולה עד דרום אפריקה.

הבזונים מקננים לעיתים בקיני אורגיים כמו אורג תאו לבן-ראש, אורג תאו אדום-מקור ואורג שתפן. הם יתרבו בחללים פנויים אם כי הם לא יתמודדו עם להקת אורגים. עם זאת הם עשויים לחטוף גוזלים וביצים ואף מבוגרים מהקינים.

במין בזון גמדי 2 תת-מינים:

  • P. s. castanonotus
  • P. s. semitorquatus

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0