בית הקברות הלאומי ארלינגטון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בית הקברות הלאומי ארלינגטון
פרטי בית הקברות
סוג בית קברות צבאי
מצבות בבית הקברות הלאומי ארלינגטון מקושטות בדגלים לרגל יום הזיכרון
מפה של בית הקברות

בית הקברות הלאומי ארלינגטוןאנגלית: Arlington National Cemetery) הוא בית קברות לאומי אמריקאי בארלינגטון, וירג'יניה שהוקם בזמן מלחמת האזרחים האמריקנית. בית הקברות נבנה על אדמות בית ארלינגטון לשעבר אחוזת משפחתה של מרי, אשתו של רוברט לי, שהיה ממפקדי צבא הקונפדרציה. בית הקברות נמצא מול וושינגטון הבירה, מעבר לנהר הפוטומק, ליד בניין הפנטגון, ואף מחובר לרכבת התחתית של וושינגטון.

חללים מכל מלחמות ארצות הברית קבורים בבית הקברות, ממלחמת העצמאות של ארצות הברית ועד הפעולות הצבאיות באפגניסטן ועיראק בשנים האחרונות. החללים מלפני מלחמת האזרחים נקברו מחדש אחרי 1900.

בית הקברות הלאומי ארלינגטון ובית הקברות הלאומי האמריקני לחיילים וטייסים (U.S. Soldiers' and Airmen's Home National Cemetery) מנוהלים על ידי מחלקת הצבא (Department of Army), בעוד בתי הקברות הלאומיים האחרים מנוהלים על ידי המחלקה לענייני חיילים משוחררים או על ידי שירות הפארקים.

בית ארלינגטון ("אחוזת קסטיס-לי") ואדמותיו מתוחזקים על ידי שירות הפארקים הלאומי כאתר זיכרון לרוברט לי.

אתרים מיוחדים בבית הקברות

אמפיתיאטרון הזיכרון
האמפיתיאטרון הישן
  • "קריון הולנד" הנמצא בשטחו של בית הקברות הוא מתנה מהעם ההולנדי לתושבי ארצות הברית בשנת 1954 לאות תודה על הסיוע והעזרה למען הלחימה בנאצים במלחמת העולם השנייה.
Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – קריון הולנד
קריון הולנד

אמפיתאטראות

  • אמפיתיאטרון הזיכרון בבית הקברות הלאומי ארלינגטון משמש לעריכת הטקסים הרשמיים של צבא ארצות הברית לאחר שהחליף בשנת 1921 את האמפיתיאטרון הישן שנמצא בקרבת מקום.
Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – אמפיתיאטרון הזיכרון
  • האמפיתיאטרון הישן ע"ש טאנר בחלקו הצפון-מערבי מצוי האמפיתיאטרון הישן ע"ש ג'יימס טאנר שהוקם בשנת 1873 לפני הקמתו של אמפיתיאטרון הזיכרון.

אנדרטאות לזכר אסטרונאוטים

אתר הזיכרון למעבורת החלל צ'לנג'ר נחנך ב-20 במאי 1986, לזכר צוות טיסה STS-51-L, שנהרגו בשיגור ב-28 בינואר 1986. על מצבת הזיכרון חרוט השיר High Flight של ג'ון ג'ילספי מגי הבן (‏.John Gillespie Magee, Jr). אף על פי ששרידים רבים זוהו, ונמסרו למשפחות החללים לקבורה פרטית, השרידים שלא זוהו הובאו למנוחות תחת המצבה. שניים מאנשי צוות הטיסה (פרנסיס סקובי ומייקל סמית) קבורים גם הם בבית הקברות.

בצמוד לאנדרטת הצ'לנג'ר נמצאת מצבת זיכרון דומה לחללי מעבורת החלל קולומביה, אשר התפרקה עם כניסתה לאטמוספירה ב-1 בפברואר 2003. המצבה נחנכה ביום השנה הראשון לאסון. במקום קבורים גם שניים מחללי המעבורת קולומביה, מייקל אנדרסון ודייוויד בראון.

אנדרטאות לזכר מעשי טרור

אתרים חשובים נוספים

אתרים פופולרים נוספים בבית הקברות הם אנדרטת חיל הנחתים של ארצות הברית (ידועה גם בתור "אנדרטת איוו ג'ימה") וקריון הולנד (אתרים אלו נמצאים למעשה מחוץ לבית הקברות), וקברו של הנשיא ג'ון פיצג'רלד קנדי. קנדי קבור ביחד עם אשתו ז'קלין קנדי-אונאסיס, ושניים מילדיהם. בסמוך לקברו בוערת אש התמיד. גם אחיו, הסנאטורים רוברט קנדי וטד קנדי, קבורים בסמוך. קבריהם מסומנים על ידי צלבי עץ פשוטים ולוחות מצבה לרגלי הקברים.

ב-4 בדצמבר 1863 הקים השלטון הפדרלי קהילה של עבדים משוחררים, Freedman's Village (בתרגום חופשי - כפרו של האדם המשוחרר), ליד המקום בו נמצא כיום האמפיתיאטרון. יותר מ-1,100 עבדים משוחררים קיבלו אדמות מהממשלה, שם הם חיו בזמן מלחמת האזרחים ולאחריה. בשנת 1890 הם גורשו משטח זה, לאחר שהממשלה קנתה אותו בחזרה, והקימה עליו מתקן צבאי.

בחלקה 27 קבורים יותר מ-3,800 עבדים לשעבר, ועל מצבותיהם חרוטה המילה "אזרח".

ליד קבר האלמונים עומדת אנדרטה לזכר 266 חללי אוניית המערכה מיין (USS Maine). בתוך מצבת הזיכרון משולב תורן האונייה שהוצל מתוך שרידיה.

קבר האלמונים

קבר האלמונים בבית הקברות הלאומי ארלינגטון ידוע גם כקבר החייל האלמוני. הוא עומד בראש גבעה המשקיפה על וושינגטון הבירה. הקבר, אחד מהאתרים הפופולריים בבית הקברות, בנוי משיש יול שנחצב בקולורדו. הוא מורכב משבעה חלקים, במשקל כולל של 72 טון. הקבר נפתח לציבור ב-9 באפריל 1932, בעלות של 48,000$.

הקבר נקרא בתחילה "קבר החייל האלמוני", אך לאחר שנקברו בו אנשי שירות אלמונים אחרים, שמו שונה ל"קבר האלמונים".

קבר החייל האלמוני נמצא תחת שמירה של צבא ארצות הברית בכל שעות היממה ובכל ימות השנה. הרגימנט השלישי של חיל הרגלים האמריקאי ("3rd U.S. Infantry Regiment") שומר על הקבר מאז ה-6 באפריל 1948.

בשנת 2008 דווח בתקשורת האמריקאית על סדקים שנתגלו בחלק מאבני השיש של הקבר, דבר שעשוי לחייב שיפוץ שלו.

קיימים שני מאוזוליאומים בתוך תחומי בית הקברות. הראשון למשפחתו של גנרל נלסון אפלטון מילס (Nelson Appleton Miles) וממוקם בחלקה מס' 3, והשני למשפחתו של גנרל תומאס קרוק סאליבן (Thomas Crook Sullivan) וממוקם בחלקה מס' 1.

אתר זיכרון נוסף הוא צלב הקרבה הקנדי, עם שמות כל אזרחי ארצות הברית שנהרגו כאשר לחמו במסגרת הכוחות הקנדים במלחמת קוריאה ושתי מלחמות העולם.

"אנדרטת הנשים בשירות למען ארצות הברית" הוקמה לזכר כל הנשים ששירתו בצבא ארצות הברית. היא תוכננה כבר ב-1985, אך נחנכה רק ב-18 באוקטובר 1997 ונפתחה לציבור יומיים לאחר מכן. האנדרטה נמצאת ליד הכניסה הרשמית של בית הקברות, אשר מכילה גם תערוכה על נשים בצבא ובהיסטוריה הצבאית של ארצות הברית.

מראה אווירי של חלק מבית הקברות. במרכז התמונה נראית חלקת הקבר של הנשיא קנדי ובני משפחתו

נוהלי הקבורה

הדגלים בבית הקברות הלאומי ארלינגטון מורדים לחצי התורן חצי שעה לפני ההלוויה הראשונה בכל יום, ומועלים לראש התורן חצי שעה אחרי ההלוויה האחרונה בכל יום. לרוב מתקיימות הלוויות רק במשך השבוע, ולא בסופו. ממוצע ההלוויות הוא גבוה מ-20 ביום - ובמהלך שנה שלמה מתרחשות בערך 5,400 קבורות.

עם יותר מ-260,000 אנשים טמונים בו, בית הקברות הלאומי ארלינגטון הוא בית הקברות הלאומי השני במספר הקבורים בו בארצות הברית. בית הקברות הלאומי הראשון, מתוך 130 בתי קברות כאלו, הוא בית הקברות הלאומי קלברטון (Calverton National Cemetery) אשר נמצא בצדו המזרחי של לונג איילנד, ניו יורק, ובו נערכות יותר מ-7,000 קבורות בשנה.

בנוסף לקבורה באדמה, בבית הקברות מצוי קולומבריום (ל"קבורת" האפר לאחר שריפת הגופה) מהגדולים בארצות הברית. כרגע קיימים ארבעה אזורים לאחסנת האפר, ו-5,000 גומחות בכל אחד. לאחר תום הבנייה באתר, יהיו 9 אזורים ו-50,000 גומחות בסך הכל, כלומר מקום לאפרם של 100,000 אנשים. כל חייל ששוחרר עם תום שרותו (בניגוד לשחרור מוקדם עקב ביצוע עבירה), ואופי שירותו היה חיובי ברובו, זכאי לגומחה באתר לאחר מותו.

קבורים ראויים לציון

הכניסה המזרחית של בית הקברות הלאומי ארלינגטון. מעליה נראה בית ארלינגטון

בית הקברות בתרבות

בסצנת הסיום המפורסמת של סרט הקולנוע "שיער", מצולמים חבריו של ברגר סביב קברו, הממוקם בבית הקברות ארלינגטון. לאחר מכן התמונה נפתחת, ובמבע אומנותי הבא לתאר את השכול שיצרה מלחמת וייטנאם, נִגלות מאות מצבות המסודרות בשורות ישרות.

ראו גם

קישורים חיצוניים