בראצ'ולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בראצ'ולה
Braciola
בראצ'לה בשר חזיר בגריל

בראצ'ולה לפעמים בראשולה (באיטלקית: Braciola) עשוי להתייחס למספר מנות נפרדות במטבח האיטלקי. ידוע גם בשם brageole, שהיא מנה של המטבח הקולינרי הצרפתי. זהו מרכיב קלאסי של המקארונדה מסט.

נתחי בשר

בראצ'ולה עשוי להתייחס למאכל איטלקי המורכב מפרוסות בשר המטוגנות במחבת או בגריל,[1] לעיתים קרובות במיץ שלהן או בכמות קטנה של שמן זית. הם שונים מה"פטינה" החתוך עדין יותר (פרוסות קטנות/דקות), שלעולם אין בהן עצם ובדרך כלל הגרסה הצרפתית, ברז'ול, עשויה מגליל בשר, בעצם קציצות צ'אק בקר, מתובלות בפנים בשום, פטרוזיליה, מלח ופלפל. הבשר מטוגן בדרך כלל במחבת או בגריל.

אינבולטיני

במטבח הסיציליאני, במטבח האיטלקי-אמריקאי ובמטבח האוסטרלי האיטלקי, בראצ'ולה (ברבים braciole) הם פרוסות דקות של בשר (בדרך כלל חזיר, עוף, בקר או דג חרב) המגולגלות כרולדה (קטגוריה זו של מזון מגולגל ידועה בשם involtini באיטלקית) עם גבינה ופירורי לחם ומטוגנים. בסיציליאנית קוראים למנה הזו גם ברוּצ'וּלוּני (bruciuluni).

וריאציות

ניתן לבשל ברצ'ולה יחד עם כדורי בשר וסאלסיצ'ה ברוטב ראגו או רוטב עגבניות נפוליטני, שיש המכנים סארסה או סוקו (בסיציליאנית), או רוטב יום ראשון באזורים מסוימים בצפון מזרח ארצות הברית. ניתן להכין אותו גם ללא רוטב עגבניות. קיימות וריאציות רבות של המתכון, כולל וריאציות של גבינה ותוספת של ירקות, כגון חצילים. ברצ'ולה לא נאכל רק כמנה עיקרית, אלא גם כתוספת בארוחת הערב, או בכריך בצהריים.

בראצ'ולה מבושלת

לאחר מילוי וגלגול, לרוב קושרים את הברציולה בחוט או הוא מוצמד בקיסמי עץ כדי להחזיק את המלית. לאחר הטיגון במחבת עד להשחמה, מניחים את גלילי הבשר לתוך הרוטב לסיום הבישול, עדיין מאובטחים בחוט או בקיסמים.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בראצ'ולה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Braciola: definizioni, etimologia e citazioni nel Vocabolario Treccani". Treccani.it. נבדק ב-2013-08-17.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0