ברנטה קנדית

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
ברנטה קנדית
Kanadagans1.jpg

BrantaCanadensis 5855.JPG

הקלטה של ברנטה קנדית.
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה אווזאים
משפחה ברווזיים
סוג ברנטה
מין ברנטה קנדית
שם מדעי
Branta canadensis
תחום תפוצה
Branta canadensis map.png
Branta canadensis
להקת ברנטות נודדת דרומה.

ברנטה קנדית המכונה גם אווז קנדי (שם מדעי: Branta canadensis) היא מין אווז מהסוג ברנטה החיה באמריקה הצפונית. הברנטה הופצה על ידי האדם גם לאירופה וכן לאוסטרליה, אמריקה הדרומית וניו זילנד.

מאפיינים

אורכה של הברנטה 75–110 סנטימטרים ומוטת כנפיה 125–185 סנטימטרים. משקל האווזים הזכרים יכול להגיע ל-6.5 קילוגרם והם גדולים מעט מהנקבות שמשקלם 2.5–5.5 קילוגרם.

הברנטה היא אווז הצבוע בשחור בפנים ובצוואר (למעט כתם לבן על הלחי) וכן בזנב. פלג הגוף העליון והכנפיים חומים והבטן לבנה. הצעירים נולדים עם פלומה צהובה ועם צוואר קצר שמתארך כשהם מתבגרים.

הברנטה מצויה במגוון בתי גידול באמריקה הצפונית, מבריכות ושדות מוריקות ועד למדבריות, בהם הם נודדים דרומה. הם נודדים מאזור האגמים הגדולים עד למקסיקו, שם חמים בחורף. לשם כך הם נודדים בלהקות גדולות למסע של קילומטרים. במהלך המסע הם עוצרים לעיתים באזורים עירוניים ובפארקים ושם ניזונים מעשבים, פוגעים ביבולים ומשאירים לשלשת, מה שגורם לצוד אותה. עם זאת אנשים רבים מגדלים ברנטות ואף העבירו אותם ליבשות אחרות כעופות נוי.

תת-מינים

  • B. c. canadensis
  • B. c. interior
  • B. c. maxima
  • B. c. moffitti
  • B. c. fulva
  • B. c. occidentalis
  • B. c. parvipes

המין אווז מקרקר (Branta hutchinsii) מאוד דומה לברנטה הקנדית ובעבר הוא היה שייך למין זה, אך הופרד למין עצמאי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0