ג'ורג' דיק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ג'ורג' דיק
جورج ديك
דיק, 2019
דיק, 2019
שגריר ישראל באזרבייג'ן
יולי 2021 – מכהן
(כשנתיים ו־41 שבועות)
→ דן סתיו
דיק (משמאל) מגיש כתב האמנה לנשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב, דצמבר 2019

ג'ורג דיקערבית: جورج ديك; נולד ב-1984) הוא דיפלומט ערבי-ישראלי. ב-2018, מונה דיק לשגריר ישראל באזרבייג'ן והפך בכך להיות הערבי-הנוצרי הישראלי הראשון שהפך לשגריר.

קורות חיים

דיק גדל במשפחה נוצרית אורתודוקסית בשכונת עג'מי ביפו, בבניין בו שאר הדיירים כללו מוסלמים, קתולים, יהודים וכומר קתולי ממוצא יהודי. אביו, יוסף דיק, עבד כיועץ מס והיה ממנהיגי העדה הנוצרית ביפו. הוא כיהן כיו"ר האגודה האורתודוקסית, ונחשב דמות מוכרת ואהודה בעיר עד שב-2015 נחנכה כיכר לזכרו בעיר יפו בהשתתפות ראש העיר רון חולדאי.[1] דיק מספר כי סבו וסבתו ברחו ללבנון להבטיח את שלומם בעת מלחמת העצמאות, לאחר שנאמר להם שהיהודים ישחטו אותם אם הם יישארו בבתיהם, אך ציפו לחזור לביתם לאחר שצבאות ערב יביסו את היהודים. לפי דיק, עם סיום המלחמה סבו וסבתו חשו כי הם "רומו", והחליטו לחזור באופן בלתי חוקי לביתם ביפו במקום להישאר בלבנון כפליטים. מכיוון שהכניסה המחודשת למדינה הייתה בלתי חוקית, סבו של דיק, חשמלאי, נעצר ונכלא.[דרוש מקור] קרובי משפחה נוספים של דיק שנמלטו בשנת 1947 לא חזרו ומתגוררים ברחבי העולם.

דיק הוא בוגר בית ספר הארי רדזינר למשפטים. הוא גם למד באוניברסיטת ג'ורג'טאון על מלגת פולברייט.

קריירה

דיק הצטרף למשרד החוץ בשנת 2008. הוא היה סגן ראש המשלחת בניגריה בין השנים 20092012. הוא הוצב בנורווגיה בין השנים 2012–2015. באוסלו שימש כסגן שגריר; הוא היה השגריר בפועל במהלך מבצע צוק איתן בשנת 2014.

בשנת 2018, בגיל 34, מונה דיק לשגריר ישראל באזרבייג'ן ובכך הפך לערבי-הנוצרי הישראלי הראשון בדרגת שגריר. בעבר היו לישראל שגרירים ערבים. עלי יחיא היה שגריר בפינלנד וביוון.[2]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'ורג' דיק בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0