ג'ין קנדי סמית'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ג'ין קנדי סמית'
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית

ג'ין אן קנדי סמית'אנגלית: Jean Ann Kennedy Smith;‏ 20 בפברואר 192817 ביוני 2020) הייתה דיפלומטית, אקטיביסטית, הומניטרית (אנ'),[1] וסופרת אמריקאית, ששירתה כשגרירת ארצות הברית באירלנד בין השנים 1993–1998. היא הייתה בת למשפחת קנדי.

ביוגרפיה

ג'ין קנדי נולדה בשנת 1928 בבוסטון, שמינית מתוך תשעה ילדים, בתo של ג'וזף פ. קנדי ורוז פיצג'רלד. בין אחיה נמנים נשיא ארצות הברית ג'ון פיצג'רלד קנדי, הסנאטור רוברט קנדי, הסנאטור טד קנדי, ומייסדת ספיישל אולימפיקס, יוניס קנדי שרייבר (אנ').

כשגרירה באירלנד הועילה סמית' לתהליך השלום בצפון אירלנד, כנציגת הנשיא ביל קלינטון בדבלין. היא ספגה ביקורת קשה לאחר שהפצירה במשרד החוץ האמריקני להעניק ויזה לנשיא מפלגת שין פיין, ג'רי אדמס, אם כי משפחתה אמרה כי צעד זה השפיע על הצבא האירי הרפובליקני הזמני (אנ')‏ (PIRA), בהכרזתו על הפסקת האש בשנת 1994. עם זאת, אדמס אמר שזה היה הנשיא קלינטון שהוביל את תהליך השלום בצפון אירלנד, וכי במהלך התהליך הסתמכה סמית על עצות של כומר בעל השפעה בבלפסט.[2] נשיאת אירלנד מארי מקאליס העניקה לסמית' אזרחות כבוד אירית בשנת 1998 בהוקרה על שירותה במדינה.

סמית' הייתה המייסדת של עמותת "Special Special Arts" ‏((VSA), עמותה בינלאומית נודעת, המוקדשת ליצירת חברה, בה אנשים עם לקות יכולים לעסוק באמנויות. בשנת 2011 היא זכתה במדליית החירות הנשיאותית, הכבוד האזרחי הגבוה ביותר בארצות הברית, על ידי הנשיא ברק אובמה על עבודתה עם VSA ואנשים עם לקות.

חיים אישיים

בשנת 1956 נישאה לסטיבן אדוארד סמית' (Stephen Edward Smith). נולדו להם שני בנים ובנוסף אמצו שתי בנות. בשנת 1990 התאלמנה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'ין קנדי סמית' בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Ambassador Jean Kennedy Smith". Irish America. 1 בינואר 2011. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ Simpson, Mark (1 בפברואר 2019). "Gerry Adams: New York in 1994 visit 'pivotal to peace'". BBC News. נבדק ב-1 בפברואר 2020. {{cite news}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0