גלן גרות'מן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גלן גרות'מן
Glenn Grothman
דיוקנו הרשמי של גרות'מן בבית הנבחרים, 2020
דיוקנו הרשמי של גרות'מן בבית הנבחרים, 2020
לידה 3 ביולי 1955 (גיל: 68)
מילווקי, ויסקונסין, ארצות הברית
שם מלא גלן ס. גרות'מן
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת ויסקונסין–מדיסון
עיסוק פוליטיקאי
מפלגה Republican Disc.svg המפלגה הרפובליקנית
דת לותרניזם[1]
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השישי של ויסקונסין
3 בינואר 2015 – מכהן
(9 שנים ו־16 שבועות)
→ טום פטרי

גלן ס. גרות'מןאנגלית: Glenn S. Grothman; נולד ב-3 ביולי 1955) הוא פוליטיקאי אמריקאי, המכהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השישי של מדינת ויסקונסין. גרות'מן, חבר המפלגה הרפובליקנית, מייצג מחוז הבחירה הכולל את הקהילות הכפריות, הפרווריות וערי השינה בין מדיסון, מילווקי וגרין ביי. הוא נבחר לראשונה אל הקונגרס במהלך בחירות 2014.

ביוגרפיה

גרות'מן נולד במילווקי, ובשנת 1973 השלים את לימודיו התיכוניים בבית הספר התיכון הומסטד השוכן בעיר מקוון (Mequon). ב-1978 קיבל תואר ראשון במנהל עסקים מאוניברסיטת ויסקונסין–מדיסון. במהלך 1983 הוסיף להשלים לימודי תואר שני במשפטים באותה האוניברסיטה, ולאחר מכן היה לעורך דין במשרד עורכי דין בעיר וסט בנד. בבחירות מיוחדות שנערכו בדצמבר 1993 נבחר גרות'מן לייצג את מחוז הבחירה ה-58 באספה המדינתית של ויסקונסין, לשם נבחר בהמשך חמש פעמים נוספות בין השנים 1994–2002. מ-1999 עד 2004 היה סגן יושב ראש סיעת הרוב.

בשנת 2004 התמודד גרות'מן על ייצוג מחוז הבחירה ה-20 בסנאט של ויסקונסין, כשקרא תיגר על מנהיגת הרוב בסנאט מרי פנזר בבחירות המקדימות של המפלגה הרפובליקנית. המחוז כלל את העיר וסט בנד, חלקים אחרים ממחוז וושינגטון. גרות'מן מיצב עצמו כאלטרנטיבה ימנית יותר לפנזר, וזכה במועמדות מפלגתו עם 79% מקולות הבוחרים לעומת 21 האחוזים שגרפה פנזר. ביום הבחירות הכלליות התמודד ללא התנגדות, ונבחר מחדש בבחירות 2008 ובחירות האמצע ב-2010.

כחבר הסנאט המדינתי, היה גרות'מן תומך נלהב של הצעת חוק "SB11", חקיקה שעוררה מחלוקת משהוצעה בידי מושל ויסקונסין סקוט ווקר בראשית 2011. גרות'מן תמך בהצעת החוק לתיקון תקציב המדינה, מכיוון שלדבריו הייתה "אחראית מבחינה פיסקלית". בריאיון עיתונאי ציין כי לא התרשם מצעדתם של 70 אלף מפגינים אל קפיטול מדינת ויסקונסין. גרות'מן היה נתון למאמץ Recall election באביב 2011, אך יוזמה זו לא הניבה פרי אחרי שנאספו רק 75% מסך החתימות הדרוש.

ב-3 באפריל 2014 הודיע ​​גרות'מן כי יתמודד בבחירות המקדימות של המפלגה הרפובליקנית לייצוג מחוז הקונגרס השישי של ויסקונסין בית הנבחרים של ארצות הברית, מול טום פטרי הרפובליקני שכיהן מטעם המחוז מאז 1979. פעם נוספת איגף את יריבו הרפובליקני מימין; בתעמולת הבחירות שלו כינה את פטרי "אדם הגון וגאון", שחסרה לו "תחושת דחיפות" לרסן "ממשלה פדרלית שדומה כאילו היא חסרת שליטה"[2]. גרות'מן לא היה חייב לוותר על מושבו בסנאט של ויסקונסין כדי להתמודד לבית הנבחרים האמריקאי. זמן קצר אחרי כניסתו של גרות'מן לבחירות המקדימות, פרש פטרי מהמירוץ[3].

בית מגוריו של גרות'מן בווסט בנד שכן בתחומי מחוז הקונגרס החמישי, שנציגו היה ג'ים סנסנברנר, אך מחוז הבחירה שלו בסנאט של ויסקונסין כלל חלק ניכר מהאזור הדרום-מזרחי של מחוז הקונגרס השישי. בקיץ 2014 עבר גרות'מן לקמפבלספורט (Campbellsport), פרוור של פונד דו לאק, שנמצא במחוז הקונגרס השישי. בבחירות הכלליות ניצח גרות'מן את מארק האריס, מועמד המפלגה הדמוקרטית, עם 57% מקולות הבוחרים. הוא הושבע לתפקידו ב-3 בינואר 2015, עם התכנסות הקונגרס ה-114 של ארצות הברית.

העיתון "וושינגטון פוסט" הגדיר את גרות'מן כ"שמרן צורמני וכבד עם נטייה לטראמפיזם וישירות שבדרך כלל מצביע עם הנהגת הרפובליקנית בבית הנבחרים"[4]. על פי ניתוח של "אקסיוס" מאוקטובר 2020, לגרות'מן היה "מדד נאמנות טראמפ" — שמדד הן את דפוס הצבעותיו בקונגרס והן את תגובת הציבור להצהרות מסוימות של הנשיא דונלד טראמפ — בן 93%, גבוה יותר מכל חבר אחר בקונגרס[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גלן גרות'מן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ההשתייכויות הדתיות של חברי הקונגרס ה-116 של ארצות הברית, מסמך מאת Pew Research Center (באנגלית)
  2. ^ אמנדה טרקל, Glenn Grothman, Ultra-Conservative Wisconsin Lawmaker, Will Run For Congress, באתר הפינגטון פוסט, 3 באפריל 2014 (באנגלית)
  3. ^ אלנה שניידר, Tom Petri, G.O.P. Congressman From Wisconsin, Is Retiring, באתר הניו יורק טיימס, 11 באפריל 2014 (באנגלית)
  4. ^ מייק דה בוניס, Forget Senate negotiators — House conservatives could have the last word on immigration, באתר 26 בינואר 2018 (באנגלית)
  5. ^ ג'ולייט בארץ ומייק אלן, Always Trumpers: The president’s unbreakable wall, באתר אקסיוס, 13 באוקטובר 2020 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0