דובראדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דובראדה
Dobrada
Dobradinha.jpg
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פורטוגזי
אזור מוצא פורטו
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר בקר, עגבניות ובצל

דובראדהפורטוגזית: Dobrada) הוא מאכל פורטוגזי העשוי מקיבה של פרה ונפוץ בפורטוגל וברזיל[1][2].

המאכל מורכב מקיבה של פרה, פפריקה, עגבניות, בצל, שום, ציפורן, פלפל, בצל ירוק, גזר ולעיתים נענע[3].

המאכל מוזכר לראשונה במאה ה-15, ומקורו בעיר פורטו. מלבד שמו הפורטוגלי, הוא נקרא גם דובראדיניה (Dobradinha) בברזיל[4].

המאכל מוגש חם בליווי אורז לבן ושעועית לבנה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דובראדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 5 Unexpected Dishes in Portugal, Portugal Premium Tours, ‏2015-04-29 (ב־American English)
  2. ^ Dobrada | Traditional Offal Dish From Portugal | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  3. ^ Dobrada - Portuguese Tripe and Bean Stew, Photos & Food, ‏2018-12-19 (ב־Canadian English)
  4. ^ 10 Worst Rated Western European Offal Dishes, www.tasteatlas.com
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0