דובראדה
מראה
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | מאכל |
| מטבח | פורטוגזי |
| אזור מוצא | פורטו |
| מוצא |
|
| אופן הגשה | חם |
| מרכיבים עיקריים | בשר בקר, עגבניות ובצל |
דובראדה (בפורטוגזית: Dobrada) הוא מאכל פורטוגזי העשוי מקיבה של פרה ונפוץ בפורטוגל וברזיל[1][2].
המאכל מורכב מקיבה של פרה, פפריקה, עגבניות, בצל, שום, ציפורן, פלפל, בצל ירוק, גזר ולעיתים נענע[3].
המאכל מוזכר לראשונה במאה ה-15, ומקורו בעיר פורטו. מלבד שמו הפורטוגלי, הוא נקרא גם דובראדיניה (Dobradinha) בברזיל[4].
המאכל מוגש חם בליווי אורז לבן ושעועית לבנה.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת דובראדה, באתר Petitchef
הערות שוליים
- ↑ 5 Unexpected Dishes in Portugal, Portugal Premium Tours, 2015-04-29 (באנגלית אמריקאית)
- ↑ Dobrada | Traditional Offal Dish From Portugal | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
- ↑ Dobrada - Portuguese Tripe and Bean Stew, Photos & Food, 2018-12-19 (ב־Canadian English)
- ↑ 10 Worst Rated Western European Offal Dishes, www.tasteatlas.com
דובראדה36390526Q5286688