דוב מערות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןדוב המערות
Ursus spelaeus Sergiodlarosa.jpg
שחזור של דב מערות
תקופה
פליסטוקן,
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: דוביים
סוג: דוב
מין: דוב המערות
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Ursus spelaeus

דוב מערות (שם מדעי: Ursus spelaeus) הוא מין נכחד בסוג דוב.

דוב המערות חי באירופה בתקופות קדומות. ההבדל העיקרי בינו לבין הדוב החום הוא גודלם. משקלו היה כ-1000 ק"ג, גובה כתפיו היה 3.5 מ', כ-30% גבוה מהקרוב החי. הבדל בולט נוסף היה המצח שלו, שהיה גבוה ובולט. דוב המערות היה אוכל כל. עיקר מזונו כלל עשבים, תותי בר ודבש, אך לעיתים צד גם יונקים קטנים. תוחלת חייו הייתה 20 שנים.

קיימות מספר תאוריות המסבירות את הכחדת המין:

  • בסוף עידן הקרח שטח היערות הצטמצם, ואזור המחיה והמזון של הדוב לא הספיק להישרדותו. בשל גודלו היה צריך דוב המערות לצרוך כמות כפולה של מזון מאחיו הקטן, וכך הדלדול במקורות המזון חרץ את גורלו.
  • לפי תאוריה אחרת, האדם הוא שהביא להכחדת המין, על ידי ציד מגמתי והשתלטות על מערותיו.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

שלד של דוב המערות, פולין


Mammoth.png ערך זה הוא קצרמר בנושא בעלי חיים פרה-היסטוריים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0