דודו אוטמזגין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דודו אוטמזגין
Dudu Outmezgine.png
לידה חיפה
סגנון בישול פטיסרי
השכלה
  • בית הספר לבישול תדמור, הרצליה
  • Ecole Lenôtre, פריז
  • Dobos C. József בהונגריה, Pierre Hermé ו-Le Cordon Bleu בצרפת,
  • Callebaut, Chocolate-Academy בבלגיה
מסעדות רשת קונדיטוריות דודו אוטמזגין
פרסים והוקרה בשנת 2005 זכה בתואר אלוף ישראל בעוגות שמרים
ספרים
  • "אומנות הפטיסרי" (2011)
  • "Inspration" (2017).
  • "ספר הקינוחים", בשותפות עם שרון אלון וחברים.
https://duduoutmezgine.com/

דודו אוטמזגין (נולד ב-28 בפברואר 1971) הוא מגדנאי (פטיסיירי) ישראלי, בעל רשת הקונדיטוריות "דודו אוטמזגין - Dudu Outmezgine" עם 15 סניפים ברחבי ישראל[1].

ביוגרפיה

בילדותו התגורר דודו אוטמזגין בקריית ים. בתיכון למד טכנאות שיניים[2]. בגיל 21, לאחר שירותו הצבאי, החל לעבוד במאפייה[3].

את תחילת לימודיו הקולינריים עשה בבית הספר לבישול "תדמור" שבהרצליה. לאחר כשנת לימודים[2] החל ללמוד בפריז בבית הספר Ecole Lenôtre, Bellout conseil, ובית הספר Ferrandi (אנ').

המשיך ללמוד אצל Dobos C. József בהונגריה, Pierre Hermé ו-Le Cordon Bleu (קורדון בלו) בצרפת, וב- Callebaut, Chocolate-Academy בבלגיה.

במקביל ללימודיו, יעץ בענייני קונדיטוריה, וניהל מדור קבוע במקומון "הד הקריות" בנושא אפיית עוגות.

בשנת 1998 פתח בקריית מוצקין את הקונדיטוריה הראשונה שנקראה על שמו, "דודו אוטמזגין". מאז הפכה לרשת ארצית, תחת חברת "דודו אוטמזגין פטיסרי בע"מ", אשר בראשית העשור השלישי של המאה ה-21 מונה 15 סניפים ברחבי ישראל[4][3].

בשנת 2005 זכה בתואר אלוף ישראל בעוגות שמרים, מטעם איגוד השפים והטבחים הישראלי[5].

מוצרים בולטים שפיתח והמציא הם סופגנייה המצופה זהב 24 קרט[6], ועוגת טורט לינזר[7].

בשנת 2020 פיתח עבור "עלית", תחת המותג "פסק זמן פטיסרי" - סדרת שוקולדים פטיסרי בשמונה טעמים שונים, הנושאים את שמו וחתימתו.

אוטמזגין, המתגורר בקריית מוצקין, נשוי לתלמה ואב לשני בנים ובת[8].

ספרים

אוטמזגין חיבר שלושה ספרים:

  • "אמנות הפטיסרי", 2001[2]
  • בשנת 2013 הוציא לאור עם חברים את הספר "התחלות מתוקות" שכל ההכנסות ממנו היו מיועדות לנוער בסיכון[9]
  • "Inspiration - patisserie design",‏ 2017[2]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ YouTube full-color icon (2017).svg דודו אוטמזגין - מתחם פיאנו עיר ימים, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 0:44)
  2. ^ 2.0 2.1 2.2 2.3 מתוק לו מתוק לו, באתר ישראל היום, 31 בינואר 2019
  3. ^ 3.0 3.1 יעלי נגיד־מזרחי, ‏המשכורת הראשונה של שף פטיסרי, בעל רשת קונדיטוריות בוטיק "דודו אוטמזגין", בעיתון מקור ראשון, 4 ביולי 2021
  4. ^ רשימת הסניפים, ברשת "דודו אוטמזגין"
  5. ^ אריאלה פיקסלר אלון, שף קונדיטור דודו אוטמזגין, באתר תפוז אנשים, 26/2/09
  6. ^ ריטה גולדשטיין, ‏לא כל הנוצץ: טעמנו סופגנייה בציפוי זהב שעולה 100 שקלים, באתר ‏מאקו‏‏, ‏3 בדצמבר 2017‏
    יצחק טסלר, סופגניה ב-100 שקל: "אני מרגיש לואי ויטון של ענף הקונדיטוריה", באתר mynet‏ רעננה, 12 בדצמבר 2017
    היאלי יעקבי־הנדלסמן, ‏לקראת חג השמן: מבחן הסופגניות הגדול, באתר ישראל היום
  7. ^ כשארץ הפלאות פוגשת את הלינזר טורט, באתר וואלה!‏, 23 בינואר 2018
  8. ^ מאיה מאירי, ‏קלאסה זה לא מים. אי אפשר לקנות את זה, או שאתה נולד עם זה או שלא, באתר ‏מאקו‏‏, ‏28 בינואר 2021‏
  9. ^ התחלות מתוקות - WinesIsrael - יין ישראלי, קולינריה, שמן זית וטיולים, באתר WinesIsrael - יין-קולינריה-שמן זית-טיולים-אירועים, ‏2 ביולי 2013
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0