דינקדקן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דינקדקן
Dinakdakan
מאכלים
סוג בשר
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר חזיר

דינקדקןפיליפינית: Dinakdakan) הוא מאכל בשרי מהמטבח הפיליפיני, המורכב מצוואר, אוזניים, לחיים כבד, קיבה ומעיים של חזיר שנחתכים דק ומבושלים עם בצל סגול, פלפל חריף וזנגביל, מיץ קלמנסי ועלי דפנה.[1]

נהוג לאכול את המאכל לאחר צריבה על גריל בליווי אורז כמנה עיקרית או כמנת פולוטן (Pulutan) קטנה בליווי אלכוהול.[2]

המאכל דומה מאוד לסיסיג, אך בשונה ממנו, חתיכות הבשר אינן קצוצות דק והרוטב מבוסס מיונז.[3]

מלבד השם דינקדקן, המאכל ידוע גם בשם ווארקווארק (Warekwarek).[4]

הערות שוליים

  1. Lalaine Manalo, Dinakdakan, Kawaling Pinoy, ‏2021-08-13 (באנגלית)
  2. Vanjo Merano, Dinakdakan Recipe, Panlasang Pinoy, ‏2014-09-18 (באנגלית אמריקאית)
  3. Joy Angelica Subido,Joy Angelica Subido,Karla Alindahao, ‘Sisig’, ‘dinakdakan’ & other indigenous northern foods, Philstar.com
  4. Raymund, Warek Warek, Ang Sarap (A Tagalog word for "It's Delicious"), ‏2019-09-20 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

דינקדקן41205539Q115907637