דינקדקן
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש

![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | בשר |
מטבח | פיליפיני |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בשר חזיר |
דינקדקן (בפיליפינית: Dinakdakan) הוא מאכל בשרי מהמטבח הפיליפיני, המורכב מצוואר, אוזניים, לחיים כבד, קיבה ומעיים של חזיר שנחתכים דק ומבושלים עם בצל סגול, פלפל חריף וזנגביל, מיץ קלמנסי ועלי דפנה.[1]
נהוג לאכול את המאכל לאחר צריבה על גריל בליווי אורז כמנה עיקרית או כמנת פולוטן (Pulutan) קטנה בליווי אלכוהול.[2]
המאכל דומה מאוד לסיסיג, אך בשונה ממנו, חתיכות הבשר אינן קצוצות דק והרוטב מבוסס מיונז.[3]
מלבד השם דינקדקן, המאכל ידוע גם בשם ווארקווארק (Warekwarek).[4]
הערות שוליים
- ↑ Lalaine Manalo, Dinakdakan, Kawaling Pinoy, 2021-08-13 (באנגלית)
- ↑ Vanjo Merano, Dinakdakan Recipe, Panlasang Pinoy, 2014-09-18 (באנגלית אמריקאית)
- ↑ Joy Angelica Subido,Joy Angelica Subido,Karla Alindahao, ‘Sisig’, ‘dinakdakan’ & other indigenous northern foods, Philstar.com
- ↑ Raymund, Warek Warek, Ang Sarap (A Tagalog word for "It's Delicious"), 2019-09-20 (באנגלית)
דינקדקן41205539Q115907637