סיסיג
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש

![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | בשר |
מטבח | פיליפיני |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בשר טחון |
סיסיג (בפיליפינית: Sisig) הוא מאכל בשרי מהמטבח הפיליפיני, המורכב מכבד, מוח ואוזן של חזיר או בקר שנחתכים דק ומבושלים עם בצל, פלפל חריף וחומץ[1].
נהוג לאכול את המאכל על פלטת ברזל חמה, כמנה עיקרית בליווי ליים או כמנת פולוטן (Pulutan) קטנה בליווי אלכוהול.
למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבשרית, קיימת גם גרסה צמחונית העשויה מטופו ופטריות, גרסה המבוססת פירות ים ודגים, וגרסה מיוחדת המבוססת על בשר צפרדעים ותנינים[2].
מנת הסיסיג המודרנית נוצרה בעיר אנג'לס סיטי, מדי שנה נערך בעיר פסטיבל הסיסיג לציון חשיבותו התרבותית והקולינרית של המאכל[3][4].
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ↑ The Pilgrim’s Pots and Pans » LP VI: Sisig Páro (Let’s Wash It Down with Booze!!), karen.mychronicles.net
- ↑ "Sisig: A Cultural Heritage of Pampanga - Sínupan Singsing". Sínupan Singsing (באנגלית אמריקאית). 2019-01-19. נבדק ב-2025-05-30.
- ↑ Sisig: The Tragic History Behind Our Favorite Pulutan | Pepper.ph, pepper.ph
- ↑ Sisig: A Sizzling Heritage of the Philippines, Manila Sun, 2020-09-22 (באנגלית אמריקאית)
סיסיג41206192Q152288