סיסיג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סיסיג
Sisig
מאכלים
סוג בשר
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר טחון

סיסיגפיליפינית: Sisig) הוא מאכל בשרי מהמטבח הפיליפיני, המורכב מכבד, מוח ואוזן של חזיר או בקר שנחתכים דק ומבושלים עם בצל, פלפל חריף וחומץ[1].

נהוג לאכול את המאכל על פלטת ברזל חמה, כמנה עיקרית בליווי ליים או כמנת פולוטן (Pulutan) קטנה בליווי אלכוהול.

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבשרית, קיימת גם גרסה צמחונית העשויה מטופו ופטריות, גרסה המבוססת פירות ים ודגים, וגרסה מיוחדת המבוססת על בשר צפרדעים ותנינים[2].

מנת הסיסיג המודרנית נוצרה בעיר אנג'לס סיטי, מדי שנה נערך בעיר פסטיבל הסיסיג לציון חשיבותו התרבותית והקולינרית של המאכל[3][4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סיסיג בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. The Pilgrim’s Pots and Pans » LP VI: Sisig Páro (Let’s Wash It Down with Booze!!), karen.mychronicles.net
  2. "Sisig: A Cultural Heritage of Pampanga - Sínupan Singsing". Sínupan Singsing (באנגלית אמריקאית). 2019-01-19. נבדק ב-2025-05-30.
  3. Sisig: The Tragic History Behind Our Favorite Pulutan | Pepper.ph, pepper.ph
  4. Sisig: A Sizzling Heritage of the Philippines, Manila Sun, ‏2020-09-22 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

סיסיג41206192Q152288