דלויט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

Deloitte
Deloitte Logo.png
נתונים כלליים
סוג חברה בע"מ הרשומה בבריטניה
תקופת הפעילות 1845–הווה (כ־179 שנים)
משרד ראשי 30 Rockefeller Plaza,
New York City, New York, United States
ענפי תעשייה חשבונאות וביקורת, מיסים, ייעוץ עסקי-אסטרטגי וייעוץ טכנולוגי
הכנסות 47.6 מיליארד דולר (2020)[1]
אנשי מפתח Punit Renjen, מנכ"ל
אילן בירנפלד, יושב ראש בישראל
עובדים 334,800 (2020)[1]
 
אתר החברה

דֶלוֹיטאנגלית: Deloitte) היא פירמת ייעוץ וראיית חשבון הגדולה והמובילה בעולם, המספקת שירותי ביקורת, מס, ניהול סיכונים, ייעוץ כלכלי פיננסי וייעוץ ניהולי בתחומי אסטרטגיה, תפעול, סייבר, טכנולוגיה, ניהול ידע והון אנושי.

Deloitte מובילה בתחום הייעוץ וראיית החשבון (במונחי הכנסות) מבין ה"ביג פור" (4 הפירמות הגדולות בעולם בתחום הייעוץ וראיית החשבון: PwC, ארנסט אנד יאנג ו-KPMG).

נכון לשנת 2020, הפירמה הגלובלית מעניקה שירותים לכ-90% מהחברות הגדולות בעולם, באמצעות כ-334,800 עובדים הפרושים ביותר מ-150 מדינות[1]. בארצות הברית, Deloitte היא הארגון הפרטי הרביעי בגודלו נכון לשנת 2017[2]. בבריטניה, נכון לשנת 2012, ל-Deloitte המספר הגדול ביותר של לקוחות בקרב 250 חברות ה- FTSE[3].

מחזור הכספים של הפירמה לשנת הכספים 2020 עמד על 47.6 מיליארד דולר[4].

חברת טכנולוגיית המידע והמחקר Gartner דירגה את דלויט במקום הראשון בדירוג נתח השוק בתחום הייעוץ העסקי והכלכלי פיננסי[5], ובנוסף דלויט דורגה בכל אחת מהשנים 2010–2013 במקום הראשון בייעוץ גלובלי וייעוץ להנהלה בכירה (על-פי הערכת הכנסות מצטברות) על ידי מכון המחקר והייעוץ האמריקאי Kennedy[6]. בדירוג של מגזין ביזנסוויק של בלומברג של המקומות הטובים ביותר להשקת הקריירה המקצועית, דלויט זכתה במקום ה-1 בשנים 2007 ו-2009, ובמקום השני בשנת 2008 (גם שאר חברות הביג 4 היו במקומות הראשונים בדירוג)[7].

וב- 2017 דירג כתב העת המוביל  Fortune את דלויט במקום הראשון מבין הפירמות למתן שירותים מקצועיים ובמקום ה-11 מבין כלל החברות ברשימת 100 החברות שכדאי לעבוד עבורן[8].

ביוני 2019 נחתם חיבור עסקי[9] בין Deloitte ישראל ל-Deloitte  ארצות הברית. תהליך ההתחברות (Combination) עם הפירמה האמריקאית מהווה חלק מיישום מהלך אסטרטגי גלובלי שהחל ברשת בשנים האחרונות להפוך לגלובלית, תחרותית ואחידה יותר. לשם כך הוחלט שהפירמות הגדולות ברשת ישתפו פעולה ויתחברו לפירמות אחרות כדי ליצור רשת המורכבת ממעט יותר פירמות, אך עם יכולת השפעה משמעותית יותר על השווקים בהן הן פועלות - "Fewer but Stronger".

בעוד רוב הפירמות חוברות זו לזו לפי קרבה גאוגרפית, Deloitte ישראל חברה לארצות הברית על בסיס ערכים משותפים ופוטנציאל עסקי לשלב בין החוזקות, המשאבים וקהל הלקוחות הרחב של הפירמה האמריקאית, לבין הגישה לחדשנות והטאלנט הייחודי של הפירמה בישראל. שיתוף פעולה זה יצא לדרך באירוע חגיגי שהתקיים בספטמבר 2019 במרכז פרס לשלום ולחדשנות, בו השתתפו חברי ההנהלה הבכירה של Deloitte ברחבי העולם, ביניהם המנכ"ל הגלובלי של Deloitte, פוניט רנג'ן ומנכ"ל דלויט ארצות הברית, ג'וזף יוקוזגלו, שהגיעו לביקור בארץ לרגל השקת החיבור. באירוע השתתפו גם כלל השותפים והדירקטורים של הפירמה בישראל.

המטה הבינלאומי של דלויט שוכן בעיר ניו יורק, והמטה האירופי נמצא בלונדון.

היסטוריה

שורשי החברה במאה ה-19

בשנת 1845 פתח ויליאם וולץ' דלויט משרד ברחוב בסינגהול בלונדון, סמוך לבית המשפט לפשיטות רגל, לאחר שהיה האדם הראשון שמונה למבקר עצמאי של חברה ציבורית, חברת הרכבות Great Western Railways[10]. בשנות ה-50 ושנות ה-60 הוא קנה לעצמו שם בתחום ביקורת הפנים וניהול חשבונות בתחום תעשיית הרכבות ואף בתחום ניהול חשבונות בבתי מלון. בשנת 1880 הוא פתח שלוחה של החברה בעיר ניו יורק בארצות הברית. במחצית הראשונה של המאה ה-20 נפתחו שלוחות נוספות בערים סינסינטי, שיקגו, מונטריאול, בוסטון ועוד. דלויט פרש מן החברה שהקים בשנת 1897. בשנת 1895 קמה חברת האסקינס וסלס בניו יורק. בשנת 1898 ייסד ג'ורג' טוש חברת ביקורת פנים והנהלת חשבונות משלו בלונדון.

המאה ה-20

בשנת 1900 ייסד ג'ורג' טוש את חברת טוש ניבן ושות' (Touche, Niven & Co) בניו יורק. אותה עת פעלו בארצות הברית כולה פחות מ-500 רואי חשבון, בחברת דלויט עבדו אז 80 עובדים. אף שמס הכנסה היה קיים בארצות הברית החל משנת 1861, כללים חדשים לגבייתו, בתחילת המאה ה-20, הביאו באחת לדרישה גבוהה לשירותי ראיית חשבון מקצועיים.

בשנת 1933 העיד קולונל ארתור הייזלטון קרטר, נשיא החברה של רואי חשבון מורשים בניו יורק, ואחד ממנהלי חברת האסקינס וסלס, בפני ועדה של הסנאט האמריקאי לבנקאות ומטבע. קרטר שכנע את בית הנבחרים להטיל חובת ביקורת על ידי גוף מקצועי חיצוני על חברות ציבוריות הנסחרות בבורסה.

דיוקנו של מייסד דלויט, ויליאם וולץ' דלויט

בשנת 1947 ייסד רואה החשבון ג'ורג' ביילי מדטרויט, אשר היה אז נשיא המכון האמריקאי לרואי חשבון מורשים, חברה לראיית חשבון משלו. החברה החדשה זכתה להצלחה כה גדולה שבתוך פחות משנה החליטו השותפים בה להתמזג עם חברת טוש ניבן. ביילי אשר נטל את הניהול בחברה המשיך להוביל לצמיחתה המהירה, הרבה בזכות התמחותה בייעוץ ניהולי. בשנת 1952 התמזגה חברת דלויט עם האסקינס וסלס. בשנת 1968 ייסד נובוקו טומטצו את חברת טומטצו אווקי ושות' ביפן ובשנת 1975 הפך לשותף בחברת טוש.

בשנת 1989 חולקה חברת דלויט העולמית. חלק מן השותפים הבינלאומיים של החברה, בהובלת עסקים מארצות הברית, התמזגו עם חברת טוש ויצרו את חברת דלויט וטוש. השותפים הבריטים של החברה ומספר קטן של שותפים בינלאומיים, סירבו למיזוג עם טוש והתמזגו עם חברת קופרס וליברנד (מיזוג אשר מאוחר יותר הפך לפרייסווטרהאוס קופרס).

בשנת 1993 שינתה החברה את שמה לדלויט טוש טומאטצו כדי לשקף את התרומה של השותף היפני לחברה העולמית. בשנת 1995 החליטו השותפים בחברה לייסד את חברת הייעוץ דלויט וטוש.

המאה ה-21

לאחר התפרקותה של חברת רואי החשבון ארתור אנדרסון בשנת 2002, בעקבות פרשת אנרון, הצטרפו לדלויט כמעט מחצית מן השותפים והעובדים בחברה זו.

לאורך תחילת המאה ה-21 הגדילה החברה באופן משמעותי את פעילותה מעבר לתחומי ראיית החשבון והביקורת, בעיקר על ידי מיזוגים ורכישות של חברות ייעוץ עסקי. נכון לשנת 2015, היא החברה השנייה בגודלה מבין הביג פור[11].

פרשת האשמות ה-DFS בסיוע להסתרת עסקאות עם בנקים באיראן

באוגוסט 2012 פורסמו האשמות של "משרד הפיקוח על השירותים הפיננסיים בניו יורק" (DFS) נגד החברה, לפיהן סייעה דלויט במשך שבע שנים לבנק "סטנדרד צ'רטרד" להסתיר ביצוע עסקאות בסכומים של 250 מיליארד דולר עם בנקים ומוסדות באיראן המצויים תחת סנקציות כלכליות, פעולות המהוות גם עבירות על פי החוקים האמריקאיים למניעת הלבנת הון. בנק סטנדרד צ'רטרד רשם רווחים של מאות מיליוני דולר מעמלות על העסקאות שביצע עבור אותם גופים איראניים ובמסגרת הסדר עם ה-DFS ישלם קנס בסך 340 מיליון דולר. ג'ו אצ'ווריה, מנכ"ל דלויט, הכחיש את ההאשמות נגד החברה[12].

מבנה גלובלי

עד 31 ביולי 2010 הארגון ורשת הפירמות התלויות בו הוגדרו חוקית כאיחוד שווייצרי (המקביל השווייצרי לאיחוד לא מתואגד, בדומה לאיחוד העיתונות בארצות הברית). באוגוסט 2010 הפכו החברים באיחוד לחלק מדלויט טוש טומאצו – חברה פרטית בע"מ שבסיסה בבריטניה. כל חברה ברשת הגלובלית נשארת ישות חוקית עצמאית הכפופה לחוקים ולרגולציות המקצועיות של המדינה או המדינות המסוימות בהן היא פועלת. המבנה דומה לזה של רשתות שירותים מקצועיים אחרות שמבקשות להגביל את האחריות העקיפה על מעשים של חברות אחרות ברשת. כישויות חוקיות נפרדות, DTTL וחברות הרשת אינן מחויבות אחת לשנייה, ושירותים מקצועיים מסופקים, חוקית, על ידי חברת הרשת ולא על ידי דלויט העולמית.

Deloitte בנויה כפירמה גלובלית אינטגרטיבית אחת ומרכזיה השונים ברחבי העולם מאוחדים על ידי סט משותף של מתודות, כלים וסטנדרטים בינלאומיים. כך לדוגמה, לא רק שהחברה מאגדת את בסיסי הידע מרחבי העולם (דרך גוף הפרסומים של הפירמה, Deloitte Insights ) ומפעילה שתי רשתות חברתיות פנימיות, אפילו סולם הקידום המקצועי זהה מבחינת הליך, זמן ואפילו שם התפקיד בכל סניפי החברה בעולם. המטה הבינלאומי של הפירמה שוכן בעיר ניו יורק והמטה האירופי נמצא בלונדון. הפירמה מעסיקה כ- 263,400 עובדים, ומפעילה סניפים ומרכזי פעילות ב-150 מדינות ברחבי העולם.

שירותים

חברות הרשת הגלובלית של דלויט מציעות שירותים במגוון פונקציות המותאמות לכל מדינה בהתאם לכלליה וחוקיה. לדלויט ישראל מגוון פתרונות לאתגרי לקוחותיה החל מצמיחה עסקית, דרך רגולציה ומקסום ערך, אופטימיזציה של הארגון ועד ניהול סיכונים. לפירוט מלא על כלל שירותי הפירמה לחצו כאן

דלויט ישראל

אילן בירנפלד מנכ"ל דלויט ישראל בפגישה עם נשיא מדינת ישראל ראובן ריבלין, יולי 2018

דלויט ישראל ושות' דורגה לפי סקר BDI במקום השני למתן שירותי חשבונאות וביקורת, מיסים וייעוץ וכפירמה השלישית בגדולה בישראל במדד Dun's 100[13] למתן שירותי שירותי ביקורת, מס, ניהול סיכונים, ייעוץ כלכלי פיננסי וייעוץ ניהולי. ב-2015 דורגה דלויט ישראל במקום השלישי[14] והשני[15] בדירוגים שונים הסוקרים את משרדי רואי החשבון בישראל, המבוססים על מודל המשקלל את מספר רואי־החשבון, מספר העובדים המקצועיים־האקדמאים בפירמה (מתמחים, כלכלנים, משפטנים ועוד), חברות ברשת בינלאומית, מספר החברות המבוקרות, מספר החברות הציבוריות המבוקרות על ידן, ומגוון שירותי הפירמה.

בפירמה כ-135 שותפים ודירקטורים ומועסקים בה כ-1250 עובדות ועובדים. המשרד הראשי של דלויט ישראל ממוקם בתל אביב, אך לחברה משרדים נוספים בחיפה, נצרת, ירושלים ואילת. המשרד בנצרת נפתח לפני כ-3 שנים ופונה למגזר העסקי בחברה הערבית. בראש הפירמה הישראלית עמד רו"ח יגאל בריטמן, שהלך לעולמו בתאונת מטוס ב-2013. את ברייטמן החליף רו"ח אילן בירנפלד[16], המשמש כיושב הראש ומנהל העסקים הראשי של הפירמה בישראל. בנוסף בהנהלת הפירמה, רו"ח יגאל דור, שותף מנהל, מוביל את מערך לקוחות ומגזרים וראש המטה ורו"ח דן הלפרן, שותף מנהל וראש מערך הייעוץ וראש חטיבת הייעוץ הניהולי.

היסטוריה

בשנת 1972 הוקם משרד "יגאל בריטמן ושות'", שב-1994 חבר לחברת Deloitte. המשרד היה הראשון בישראל שחבר לפירמת שירותים עסקיים בינלאומית, ובכך פרץ את החרם הערבי בתעשייה זו[17] בשנת 1998 נעשה מיזוג של משרד יגאל בריטמן עם משרד "פרידמן שפירא גולדשטיין ושות'", שיצרו את משרד "בריטמן בר לבב פרידמן ושות'". ב-1999 התמזג המשרד עם משרד אלמגור, ושמו שונה ל"בריטמן אלמגור ושות'". בשנת 2000 עבר המשרד למגדלי עזריאלי בתל אביב, וב-2006 מותג מחדש ושמו שונה ל"דלויט בריטמן אלמגור". בשנת 2008 התרחש מיזוג משרד דלויט בריטמן אלמגור עם משרד "זהר את זהר", ושמה של הפירמה הישראלית עודכן ל"דלויט בריטמן אלמגור זהר". בשנת 2015 המשרד מותג מחדש שנית, והפירמה הישראלית החלה לפעול תחת המותג דלויט ישראל.

ביוני 2019 נחתם חיבור עסקי[9] בין Deloitte ישראל ל-Deloitte ארצות הברית. תהליך ההתחברות (Combination) עם הפירמה האמריקאית מהווה חלק מיישום מהלך אסטרטגי גלובלי שהחל ברשת בשנים האחרונות להפוך לגלובלית, תחרותית ואחידה יותר. לשם כך הוחלט שהפירמות הגדולות ברשת ישתפו פעולה ויתחברו לפירמות אחרות כדי ליצור רשת המורכבת ממעט יותר פירמות, אך עם יכולת השפעה משמעותית יותר על השווקים בהן הן פועלות - "Fewer but Stronger".

מיזוגים ורכישות

בשנים האחרונות נקטה החברה באסטרטגיה של מיזוגים ורכישות כדי לחזק את מערך הייעוץ שלה:

  • ב-2012 נרכשה חברת "טריגר פורסייט" (באנגלית: Trigger-Foresight)[18], אחת מחברות הייעוץ האסטרטגי הוותיקות בישראל, אשר נוצרה על ידי מיזוג החברות טריגר ופורסייט. טריגר נוסדה בשנת 1995 על ידי שני יוצאי שלדור, נעם גונן ורמי רינגל, והתמחתה במתן שירותי ייעוץ אסטרטגי בתקופה בה שוק הייעוץ היה בתחילת דרכו בישראל. פורסייט הוקמה ב-1993 על ידי שלי תשובה, והתמחתה בייעוץ פיננסי וייעוץ בתחום ה-TMT (טלקום, מדיה וטכנולוגיה). בנק דיסקונט רכש 70% ממניות החברה ב-1999, והחברה היוותה את מחלקת המחקר הכלכלי של הבנק. בשנת 2005 רכש תשובה את השליטה בחזרה, ובהמשך שנה זו התמזגו טריגר ופורסייט לכדי אחת מחברות הייעוץ האסטרטגי הגדולות באותה תקופה[19]. ב-2012, רכשה דלויט ישראל את טריגר-פורסייט, והחברה משמשת כיום כמחלקת ייעוץ אסטרטגי של דלויט, תחת המותג Monitor Deloitte.
  • ב-2014 מזגה לתוכה Deloitte בריטמן אלמגור זהר את חברת סקר[20], המספקת ייעוץ בתחומי ה- IT וניהול תהליכים עסקיים. סקר החלה את דרכה כחברת ייעוץ חקלאי ובשנות ה-70 החלה החברה את פעילותה בעולם ה- IT והתמחתה במתן ייעוץ ופתרונות בתחום, שיפור ביצועים עסקיים וניהול תהליכים ונחשבה לאחת מחברות הייעוץ הוותיקות והמובילות בארץ.
  • ב-2014, התמזגה פעילותה של חברת X-per-TO המתמחה במתן פתרונות בתחום האנליטיקס, לתוך מערך הייעוץ של הפירמה בשם Deloitte Analytics[21].
  • ב-2015 נרכשה פרקטיקת ייעוץ וניהול ידע מחברת Ergo. תחום ניהול ידע עוסק בהפיכת ידע של יחידים לידע זמין לארגון, באמצעות תכנון והטמעה של סביבות עבודה דיגיטליות ומסייע בשימור הידע של העובדים הפורשים מארגון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דלויט בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 ראו אתר Deloitte
  2. ^ Andrea Murphy‏, America's Largest Private Companies 2017, באתר פורבס, 9 באוגוסט 2017
  3. ^ Rachael Singh‏, Deloitte overtakes PwC as FTSE 250 auditor, באתר Accountancy Age, ‏29 במאי 2012
  4. ^ [1], באתר דלויט
  5. ^ Jacqueline Heng; Dean Blackmore; Julie Short‏, Market Share Analysis: Consulting Services, Worldwide, 2014, באתר Gartner, ‏22 באפריל 2015
  6. ^ Kennedy Sees Global Consulting Markets Normalizing; Growth Rates Increasing Through 2016, באתר Business Wire, ‏23 ביולי 2014
  7. ^ Lindsey Gerdes ‏, “The Best Places to Launch a Career”, באתר Business Week, ‏14 בספטמבר 2009
    Big Four dominate BusinessWeek's 'Best Places to Launch a Career' list, באתר Business Week, ‏16 בספטמבר 2008
  8. ^ Fortune 100 best companies #11 Deloitte
  9. ^ 9.0 9.1 ביוני 2019 נחתם חיבור עסקי בין Deloitte ישראל ל-Deloitte ארה"ב
  10. ^ Deloitte History, באתר החברה
  11. ^ PwC tops Deloitte to lead Big Four auditors, באתר Financial Times, 6 באוקטובר 2015
  12. ^ Kamal Ahmed, and Jonathan Wynne-Jones, Suicide of Deloitte partner Daniel Pirron linked to Standard Chartered's Iran scandal, באתר "הטלגרף", 18 באוגוסט 2012
  13. ^ DUN'S 100
  14. ^ חמישית בגודלה לפי מדד מספר רואי חשבון מועסקים ושלישית בדירוג, ראו דירוג משרדי רו"ח ל-2015 של גלובס
  15. ^ אפרת נוימן, דירוג משרדי רואי החשבון: חמש הפירמות הגדולות בישראל בולעות את כל השוק, באתר TheMarker‏, 3 במאי 2015
  16. ^ אלה לוי-וינריב, ‏מחליפו של בריטמן: בירנפלד מונה ליו"ר בריטמן-אלמגור-זהר, באתר גלובס, 11 באוגוסט 2013
  17. ^ ילדים בסיכוי, רו"ח יגאל בריטמן
  18. ^ אלה לוי-וינריב, ‏נחתמה עסקת המיזוג בין טריגר פורסייט ופירמת דלויט, באתר גלובס, 10 במאי 2012
  19. ^ ערן גבאי, חברות הייעוץ טריגר ופורסייט מתמזגות, באתר הארץ, 19 בדצמבר 2005
  20. ^ יוסי הטוני, ‏דן הלפרין, Deloitte: "נהווה שחקן מרכזי בעולמות הייעוץ הניהולי וייעוץ ה-IT", באתר "אנשים ומחשבים", 8 במרץ 2015
  21. ^ רפאל קאהאן, דלויט רוכשת חברה מתחום האנליטיקס, באתר כלכליסט, 24 ביוני 2014
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0