דרבן ארוך-זנב

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
דרבן ארוך-זנב
Trichys fasciculata Hardwicke.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה מכרסמים
משפחה דרבניים
סוג Trichys
מין דרבן ארוך-זנב
שם מדעי
Trichys fasciculata
תחום תפוצה
Trichys fasciculata distribution map.png

דרבן ארוך-זנב או דָּרְבָּן זִיפָנִי[1] (שם מדעי: Trichys fasciculata) הוא מין של דרבן החי בדרום-מזרח אסיה והוא המין היחיד בסוגו כשהוא קרוב לבני הסוג דרבן עב-זנב. זהו המין הקטן ביותר במשפחתו.

מאפיינים

הדרבן מצוי בטבע בג'ונגלים של אינדונזיה, מלזיה וברוניי שבבורניאו. אורכו עד 48 סנטימטרים, אורך הזנב 23 סנטימטרים והוא שוקל 1.7-2.3 קילוגרם בממוצע. צבעו של הדרבן חום כהה עם קוצים לבנים-אפורים קצרים. מראהו מזכיר מראה חולדתי יותר משאר הדרבנים. הזנב ארוך ובעל שערות לבנות עם קצוות קוצניים קצרים.

הוא מצוי ביערות גשם, יערות הרריים ונמצא גם בקרבת מגורים ובביצות מנגרובים בסביבתו. הוא פעיל בשעות הלילה, אז הוא מחפש מזון על הקרקע. הוא ניזון מעלים, עשבים, נצרים, זרעים, פקעות וגם מחסרי חוליות. ביום הוא נח במאורות. קוציו של הדרבן מגוננים עליו מטורפים אפשריים כמו עופות דורסים, נחשים או טיגריסים.

הדרבנים מתחרים בעונת הרבייה על נקבות, והזכר הגדול והחזק ביותר מזדווג. הנקבות ממליטות 2 גורים והם מטפלים בהם במשך 8 שבועות. דרבנים ממין זה יכולים להגיע עד גיל 10 בשבי.

הדרבן לא נמצא בסכנה בטבע אך הוא ניצוד בידי כמה שבטים בתחומי מחייתו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ע"פ האקדמיה ללשון
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0