דרבן עב-זנב אסייתי

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
דרבן עב-זנב אסייתי
Brush-tailed Porcupine, Atherurus macrourus in Kaeng Krachan national park (15925250476).jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה מכרסמים
משפחה דרבניים
סוג דרבן עב-זנב
מין דרבן עב-זנב אסייתי
שם מדעי
Atherurus macrourus
תחום תפוצה
Atherurus macrourus distribution map.png

דרבן עב-זנב אסייתי (שם מדעי: Atherurus macrourus) הוא מין של דרבן החי בדרום מזרח אסיה והוא קרוב משפחתו של דרבן עב-זנב אפריקני.

דרבן זה חי במדינות: סין, הודו, לאוס, מלזיה, תאילנד, מיאנמר ווייטנאם.

אורכו של הדרבן 34-52 ס"מ ומשקלו 2-4 קילוגרם. הוא בעל שערות אפורות-חומות, פנים ורדרדות וזנב ארוך הסתיים בציצה לבנה. הקוצים נוקשים ולבנים בחלקם העליון, אך לא בולטים וגבוהים כמו אצל בני הסוג דרבן.

הדרבן פעיל לילה ויוצא לשוטט ביערות טרופיים וביערות הרריים. הוא ניזון בעיקר מצמחייה כמו במבוק ומפקעות. הוא נח במאורות שהוא מכין או במאורות מוכנות, בהם יכולים להימצא עד שלושה דרבנים. הנקבות ממליטות 2 גורים שנמלים לאחר שבוע.

הדרבן לא מצוי בסכנת הכחדה בטבע אך נחשב למין מוגן ברחבי דרום-מזרח אסיה ובשמורות בהודו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0