דרבן עב-זנב אפריקני

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
דרבן עב-זנב אפריקני
Atherurus africanus - Royal Museum for Central Africa - DSC06768.JPG
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה מכרסמים
משפחה דרבניים
סוג דרבן עב-זנב
מין דרבן עב-זנב אפריקני
שם מדעי
Atherurus africanus
דרבן עב-זנב אפריקני

דרבן עב-זנב אפריקני (שם מדעי: Atherurus africanus) הוא מין של דרבן קטן ממדים החי באפריקה שמדרום לסהרה. הוא שייך לסוג דרבן עב-זנב ובו נכלל עוד מין - דרבן עב-זנב אסייני שכשמו חי במזרח אסיה.

דרבן זה חי באפריקה מחופי גינאה במערב עד לקניה במזרח. הוא קטן יחסית לקרוביו למשפחה ושוקל עד 3 ק"ג כשאורכו 40–50 ס"מ. הוא מזכיר מאד חולדה קוצנית בעלת זנב מוארך ושעיר. הקוצים חדים ויכולים להתקשח אך אינם בולטים ואורכם אינו עולה על כמה סנטימטרים.

הדרבנים חיים בחבורות קטנות של עד 8 פרטים ביערות הרריים, ביום חיים במחילות שחלקם נחפרו על ידי חיות אחרות ויוצאים בלילה. הם אוכלי צמחים בלבד וניזונים בעיקר מעשבים שונים.

הדרבנים מותקפים על ידי אריות, נמרים, ברדלסים, צבועים, תנים ונחשים גדולים וכן עופות דורסים. הם יכולים להקשיח את שערותיהם ולגרום להם לקרקש ולהבהיל את הטורף מהרעש. אם זה לא מרתיע אותו הם יתקעו בו את הקוצים הדוקרניים שלהם ויגרמו אולי לפצע מייסר.

הם נאכלים גם על ידי אנשים החיים באזורי תפוצתם ובשרם נחשב למשובח. הציד אינו משפיע על גודל אוכלוסייתם.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0