דרכי נועם (רשת מוסדות חינוך)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו הישיבה

דַרְכֵי נֹעַם היא רשת חינוך דתית לאומית בפתח תקווה, מהגן ועד ישיבה תיכונית ואולפנה לבנות.

הקמת הרשת

עד תחילת שנות ה-80 של המאה ה-20 למדו רוב ילדי הציבור הדתי לאומי בפתח תקווה במסגרת החינוך הממלכתי דתי הרשמי ומיעוטם בבית הספר "שארית ישראל" של החינוך העצמאי החרדי. עם התגברות הזרם התורני בקרב הציבור הדתי בכלל, ובפתח תקווה בפרט, נוצר רצון ליצירת מסגרת חינוכית שתתאים לערכים של ציבור זה.

בשנת תשמ"ב (1982) יזמה קבוצת הורים בפתח תקווה את פתיחת בית הספר, למרות התנגדות הרשויות. משרד החינוך נאבק בתחילה בבית הספר ונשלחו שוטרים לבתיהם של ההורים ששלחו את ילדיהם לבית הספר, בטענה שהם מפירים את חוק חינוך חובה. את המאבק ניהלו שלמה שפירא, יוסף שמשי ומאיר פלהיימר, ראשי העמותה בהקמתה.

למרות זאת בית הספר המשיך בפעילותו ובשנה השנייה הוקמו כיתות נפרדות לבנים ולבנות. בשנים הראשונות נדד בית הספר. לאחר שהמחזור הראשון סיים את כיתה ח' נפתחה אולפנה עבור הבנות המסיימות. המחזור השלישי של הבנים ייסד את הישיבה התיכונית.

רשת החינוך מוגדרת כ"מוסד מוכר שאינו רשמי" במשרד החינוך.

במהלך השנים נתגלעו מחלוקות, ומהרשת התפצלה קבוצה שהקימה את בית הספר למרחב. בהמשך הוקם גם בית הספר דעת מבינים.

בית הספר היסודי

בית הספר היסודי התחיל את דרכו במבנה קטן ברחוב המורים (בהנהלת הרב צבי שינובר מישיבת נחלים והרב יוסף שמשי) נדד בעוד מספר מקומות וכעבור שנתיים עבר למבנה בכפר אברהם. כעבור שנים מעטות עבר לשכונת שעריה. בשנת 2005 עבר לרחוב אבי אורן למבנה חדש שהיה שייך בעבר לתיכון הדתי "במעלה".

מנהל בית הספר הראשון היה הרב אבי גרנביץ'. בהמשך פרש מתפקידו בעקבות ויכוח עם הנהלת העמותה והקים את בי"ס למרחב. במקומו מונה דניאל אורגלר, שנפטר בשנת 1997. הוא הוחלף על יד סגנו נפתלי מלאכי, שכיהן כמנהל עד 2005. כיום מנהל בית הספר הוא הרב חגי אונגר.

בית הספר מונה כ-700 ילדים.

לקראת פתיחת שנת הלימודים תש"ע התפרסם כי בית הספר מתנגד לקלוט תלמידים מבני קהילת יוצאי אתיופיה. השמועות היו שגויות וכיום ישנם תלמידים יוצאי אתיופיה משולבים בכיתות בית הספר.[1]

הישיבה התיכונית

הישיבה שוכנת כיום בשכונת כפר גנים, בסמוך למיקום ההיסטורי של קיבוץ גבעת השלושה. בראשות הישיבה עומד הרב משה רפאל מן. מנהלי התיכון הם איילת פילבר והרב יעקב שנייד.

הישיבה מארגנת מדי שנה זכר לשמחת בית השואבה, במוצאי יום טוב הראשון של סוכות. לאירוע זה מגיעים גם בוגרים ואורחים נוספים.

בשנת ה'תשע"ה זכה איל מטס, תלמיד כיתה י', בחידון התנ"ך העולמי.

האולפנה

האולפנה קיימת משנת 1990. שכנה בעבר במספר מקומות וכיום מקומה ברחוב הרב מימון 4 בשכונת אחדות בעיר.

הרב יוסף יעקובי שימש כראש האולפנה עד שנת 2007 - תשס"ז. אחריו מילאו את התפקיד הרב אמיר ורד והגב' אסתר קיזלשטיין. כיום משמשת כראש האולפנה הרבנית גילה שרים. חוה פלדמן מנהלת התיכון.

האולפנה מונה כ-400 בנות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0