האוניברסיטה הפדרלית של קאזאן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האוניברסיטה הפדרלית של קאזאן
Каза́нский (Приво́лжский) федера́льный университе́т
Kazan state university.jpg
סמל האוניברסיטה בעבר

האוניברסיטה הפדרלית של קאזאןרוסית: Каза́нский федера́льный университе́т; בטטרית: Казан дәүләт университеты, Qazan dəwlət universitetı) היא אחד המרכזים האקדמאים הוותיקים ביותר ברוסיה.

האוניברסיטה שוכנת במרכז העיר קאזאן, שעל גדות הוולגה במרחק 800 ק"מ ממוסקבה הבירה.

במשך תקופה ארוכה בתקופה הצארית הייתה המכון האקדמי המזרחי ביותר במדינה.

באוקטובר 2009, הנשיא דמיטרי מדבדב חתם על צו לייסוד שורת אוניברסיטאות פדרליות, בהן האוניברסיטה הפדרלית של הוולגה, שהוקמה על בסיס אוניברסיטת קאזאן.

מאז פתיחתה, הכשירה האוניברסיטה יותר מ־70,000 מקצוענים.

היסטוריה

האוניברסיטה הוקמה בנובמבר 1804 על פי צו קיסרי מהצאר אלכסנדר הראשון בתור האוניברסיטה הקיסרית של קאזאן.

ב-1919 פתחה האוניברסיטה "פקולטה לעובדים" בהתאם להוראה ממשלתית שיועדה לספק השכלה לאיכרים. כתוצאה מכך, יכלו איכרים להתקבל וללמוד באוניברסיטה ללא מעבר בחינת כניסה.

ב-1925 החלה לשאת את השם האוניברסיטה הממלכתית של קאזאן על שם ולדימיר איליץ' לנין, מתלמידי האוניברסיטה המפורסמים ביותר. לנין, לימים מנהיגה של ברית המועצות, למד באוניברסיטה בפקולטה למשפטים ארבעה חודשים בלבד, החל מאוגוסט 1887 ועד דצמבר של אותה שנה, כאשר גורש ממנה בנימוק "הפרעות סטודנט".

בשנים שלאחר מלחמת העולם השנייה, עברה האוניברסיטה תהליך של התרחבות ופיתוח בסיסה האקדמי. כהכרה בתרומתה לחינוך אנשי ברית המועצות, קיבלה האוניברסיטה ב-1953 את "עיטור הסרט האדום של העבודה" וב-1979 את "עיטור לנין". בשנות ה-70 נבנו באוניברסיטה שני בניינים רבי קומות: המחלקה לפיזיקה ב-1973 והפקולטה למתמטיקה ב-1978. השינוי המשמעותי האחרון באוניברסיטה בתקופת ברית המועצות היה פתיחתו של מרכז ספורט ותרבות ב-1989.

באוקטובר 2009 האוניברסיטה הפכה לאוניברסיטה הפדרלית של קאזאן הידועה גם בשם האוניברסיטה הפדרלית של אזור הוולגה. בשנת 2011 באוניברסיטה שולבו מספר מוסדות להשכלה גבוהה של העיר קאזאן וכתוצאה מכך מספר סטודנטים שלה גדל באופן משמעותי.

נתונים כמותיים

באוניברסיטה לומדים 44,000 סטודנטים ומועסקים בה כ-3,000 מרצים.

האוניברסיטה כוללת 16 פקולטות ו-2 שלוחות בערי שדה.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0