הרצוג, פוקס, נאמן ושות'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף הרצוג, פוקס, נאמן)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרצוג, פוקס, נאמן ושות'
קובץ:Herzog Fox & Ne'eman logo.png
נתונים כלליים
סוג שותפות
מייסדים חיים הרצוג, מייקל פוקס, יעקב נאמן
תקופת הפעילות 1972–הווה (כ־52 שנים)
משרד ראשי בית אסיה, רחוב ויצמן 4, תל אביב-יפו
ענפי תעשייה עריכת דין
עובדים 531 (2018)‏[1]
 
www.hfn.co.il

הרצוג, פוקס, נאמן ושות' הוא משרד עורכי הדין הגדול בישראל. נכון לשנת 2018, במשרד מעל 330 עורכי דין, מתוכם מעל 130 שותפים. המשרד מתמחה בתחומים רבים של המשפט האזרחי, דיני חברות, דיני מיסים, דיני בנקאות וקניין רוחני. מרכזו של המשרד בבית אסיה שבתל אביב.

היסטוריה

המשרד נוסד ב-4 ביולי 1972 על ידי חיים הרצוג, ששימש לאחר מכן כנשיא מדינת ישראל וחבר הכנסת, מיכאל פוקס, עורך דין שעלה מלונדון ארבע שנים קודם לכן, וד"ר יעקב נאמן, מומחה לדיני מיסים ולימים שר האוצר ושר המשפטים של מדינת ישראל.

בשנת 1975 עזב הרצוג את המשרד מתוקף פעילותו הציבורית ומינויו לתפקיד שגריר ישראל באומות המאוחדות. פעילותו הציבורית של נאמן גרמה לו לעזוב את המשרד פעמים אחדות, והוא שימש בו כשותף בכיר בין השנים 1979-1972, 1996-1981, 1997-1996, 2009-1998. פוקס המשיך להיות פעיל במשרד עד לפטירתו בשנת 2009‏[2].

המשרד שם דגש על פעילות בינלאומית הקשורה בישראל. חלק מעורכי הדין שבמשרד חברים גם בלשכות עורכי דין בחו"ל. במסגרת פעילותו הבינלאומית טיפל המשרד בעסקאות רכישה של חברות ישראליות, שבהן היו מעורבים תאגידים רב-לאומיים כמיקרוסופט, גוגל, יאהו!, apple inc, אפל ישראל, פייסבוק ישראל, facebook inc, ג'נרל אלקטריק, נורטל ואחרים.

בפעילותו בתחום הבנקאות מעניק המשרד שירותים למרבית הבנקים בישראל, וכן לבנקים וחברות השקעות בינלאומיות הפעילות בישראל.

עם לקוחות המשרד בתחום האנרגיה והתשתיות נמנים חברת החשמל לישראל, בריטיש גז וחברות זרות שהתחרו על הקמת מתקני התפלת מים בישראל.

בתחום מיזוגים ורכישות היה המשרד מעורב בעסקאות לרכישת חלקים מבנק לאומי, בזק, סלקום וחברות בולטות נוספות במשק הישראלי.

עם לקוחותיו של המשרד נמנו אילי הון, ובהם נסים גאון, שאול אייזנברג, רוברט מקסוול, דוד עזריאלי ורופרט מרדוק. [דרוש מקור]

שמות כל עורכי הדין שבמשרד, שותפים ושכירים, מופיעים על נייר המכתבים של המשרד, ותופסים בו כחצי עמוד (אלא שהרשימה לא עודכנה בשנים האחרונות)[3]. יעקב נאמן הסביר: "בנייר הפירמה אין אצלנו הבחנה בין שותפים ללא שותפים, ואין תארים אקדמיים ליד השם, אף שלכמה מאתנו יש דוקטורט. אנו מעוניינים שכולם ירגישו שווים."[4]

עו"ד מאיר לינזן, השותף המנהל במשרד, יזם הסכם פרישה לפיו עורכי דין יפרשו מהמשרד בגיל 60, גיל נמוך מהמקובל, כדי להפוך את המשרד לאטרקטיבי לעורכי דין צעירים[5].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0