הרצח בעין כרם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הרצח בעין כרם היה רצח בתוך המשפחה (אנ'), בו רצח נער בן 14 את בני משפחתו בפברואר 1986 בבית המשפחה בשכונת עין כרם שבירושלים.

הרצח

ב-22 בפברואר 1986 רצח נער בן 14 את ארבעת בני משפחתו בשנתם[1]. תחילה רצח את אמו ואת אביו, לאה וניסים כהן, אחר כך רצח את אחיותיו, ענת שהייתה חיילת, ושירה שהייתה תלמידת תיכון[2]. הרצח בוצע באמצעות רובה M-16 שהיה ברשות אביו, ששירת במילואים באותה עת. לפני הרצח, הסביר אביו לבנו כיצד להרכיב את הרובה ולעשות בו שימוש.

לאחר הרצח, הגיע הרוצח לבית שכניו וסיפר להם כי פורץ חדר לבית ועשה את המעשה. עם זאת, כשבלשי המשטרה הגיעו אל זירת הרצח ולא מצאו סימני פריצה, גרס הנער כי "יצור ירוק" הורה לו לבצע את הרצח, וטען בין היתר שהושפע מהסרט "הפרפר" משנת 1973 בכיכובו של דסטין הופמן.

לאחר שנשלח להסתכלות פסיכיאטרית בת שבועות אחדים, הנער נמצא כשיר לעמוד לדין. משפטו של הנער התקיים בדלתיים סגורות בפני בית המשפט המחוזי בירושלים, בשבתו כבית משפט לנוער. השופט אברהם בן-הדור[3] פסק כי הנער אשם בהריגה, וגזר עליו 9 שנות מאסר. בטרם הגיעו לגיל 18, ריצה הנער את עונשו במוסד לעבריינים צעירים "מצפה ים" בהרצליה, ולאחר מכן הועבר לבית הסוהר מעשיהו. מתוך תשע השנים אשר נגזרו עליו, ריצה בסך הכל שש שנים בטרם שוחרר.

בשל חוסר היכולת של התביעה להוכיח אשמה ברצח, הואשם הנער בהריגה, ולפיכך יכול היה לרשת את הירושה של משפחתו על כל צורותיה, לרבות מיטלטלין ומקרקעין.

לאחר הרצח

מששוחרר הרוצח, ירש את בית משפחתו ואת הפנסיות של הוריו מעיריית ירושלים ומשרד החינוך. בהמשך למד כלכלה באוניברסיטת תל אביב והשלים לימודי תואר שני בפקולטה להנדסה תעשייה וניהול של הטכניון[4]. הוא נישא, נולדו לו ילדים, והוא השתלב בתפקיד פיננסי בכיר בחברת היי-טק במרכז ישראל.

האירוע חזר לתודעת הציבור לאחר שבדצמבר 2020 שודרה ב-yes דוקו סדרת תעודה בשם "המניע", המגוללת את סיפור האירוע.[5] הפרשה זכתה להד תקשורתי יוצא-דופן יחסית לאירוע שהתחולל ב-1986, בין היתר בשל צו איסור הפרסום שהוטל וכן כי בעת ימי הפרשה חלה שביתה של ועד עובדי ההנדסה ברשות השידור, מה שמנע את סיקור הפרשה בערוץ הראשון[6]. בעקבות השידור ברשתות החברתיות הפיצו צופים אחדים את שמו של הרוצח שנאסר בפרסום, משום היותו קטין בעת הרצח. בינואר 2021, בעקבות הפרסום, הודיעה החברה בה עבד, כי "הוחלט לסיים את עבודתו באופן מיידי בהסכמה"[7].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0