ויקטור דרגונסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית סופר ריקה.

ויקטור יוזפוביץ' דְרָגוּנְסקירוסית: Виктор Юзефович Драгунский;‏ 30 בנובמבר 1913, ניו יורק6 במאי 1972, מוסקבה, רוסיה הסובייטית) היה סופר ילדים ושחקן יהודי-רוסי.

קורות חיים

דרגונסקי נולד בניו יורק להורים יהודים שהיגרו לארצות הברית מהומל שברוסיה הלבנה. אמו באה מהאינטליגנציה הרוסית (משפחה של רופאים ומורים); אביו היה בנו של בעל מכולת. בעקבות קשיי תעסוקה וחיי עוני חזרו הוריו איתו להומל בשנת 1914. במהלך מלחמת העולם הראשונה מת אביו מטיפוס ואמו התחתנה עם קומיסר סובייטי שמת ב-1920. ב-1922 נישאה אמו בשלישית, עם מיכאיל רובין, שחקן התיאטרון היהודי, והמשפחה נסעה איתו ברחבי רוסיה. ב-1925 הגיעו למוסקבה; רובין נסע לסיבוב הופעות ולא שב, וויקטור, יחד עם אמו ואחיו הצעיר, השתקעו בעיר. כדי לעזור בפרנסת המשפחה החל דרגונסקי לעבוד עוד כשהיה נער (כשייט בנהר מוסקבה, כחרט, כפועל לייצור ציוד רכיבה). בשנת 1934 סיים לימודי תיאטרון והופיע כשחקן בתיאטראות שונים במוסקבה. בהמשך היה ליצן בקרקס מוסקבה, הלחין מילים לפזמונים וחיבר מערכונים לתיאטרון.

את דרכו כסופר החל בגיל 48. ספרו הראשון, "סיפורי דניס" (ברוסית: Денискины рассказы; דניס הוא שם בנו הבכור), ראה אור בשנת 1961 וכבש מיד את קהל הקוראים. הרפתקאותיו של דניס, תלמיד בית הספר היסודי, נחשבים היום לקלאסיקה והם נכללים בספרי הלימוד בבתי הספר ברוסיה. הם גם תורגמו לשפות רבות, בהן הינדי ויפנית. גם כיום, שנים לאחר שחוברו, ילדים אוהבים לקרוא את הרפתקאותיו המצחיקות, החכמות ומלאות התום של דניס וחבריו.

ויקטור דרגונסקי מת בשנת 1972 מהתקף לב, והוא בן 59 בלבד.

שני ילדיו של ויקטור דרגונסקי, דניס דרגונסקי (יליד 1950), פילולוג, סופר ועיתונאי, וקסניה דרגונסקיה, דרמטורגית, סופרת ילדים ומבקרת אמנות, חיים במוסקבה.

ספריו שתורגמו לעברית

  • מעולמו של רוביק (תרגמה ועיבדה: איילה מאור; ציורים: תקוה וינטרויב), ירושלים: מאסטר פראס, תשס"ה-2005.
  • הרפתקאות דניס (מרוסית: דינה מרקון; איורים: אבי כץ), ספרית פועלים - הקיבוץ המאוחד, 2010 – מתאר דמויות של ילדים ויחסים בין ילדים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ויקטור דרגונסקי בוויקישיתוף


P vip.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0