זגורסקי שטרוקלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
זגורסקי שטרוקלי
Kuhane strukle 0210 1.jpg

זגורסקי שטרוקלי (קרואטית: Zagorski štrukli) היא מנה המשתייכת למטבח הקרואטי ונפוצה במחוז זגרב ובצפון קרואטיה. מדובר על קינוח העשוי מבצק המוגש אפוי או מבושל. המנה מזכירה את השטרוקלג'י, קינוח דומה מן המטבח הסלובני השכן.

הכנת זגורסקי שטרוקלי מבושל או מטוגן מאוד דומות זה לזה. מניחים שכבה שטוחה ומאוד עבה של בצק על השולחן. יוצקים שכבה דקה של קוטג' עם ביצים, שמנת חמוצה ומלח בישול באופן אחיד. את הבצק מגלגלים לרוחב משני הקצוות עד ששני הרולים נפגשים, את התוצר חותכים לחתיכות בגודל של 10 עד 20 סנטימטרים.

כדי לקבל זגרוסקי שטרוקלי אפוי, מניחים את חתיכות הבצק בתבנית אפייה, מצפים אותם בנדיבות בשמנת, אופים את התבנית במשך 45 דקות עד שהבצק מקבל גוון אדמדם מלמעלה. עבור הגרסה המבושלת, מניחים את יריעות הבצק במחבת מעל סיר עם מים רותחים. מטגנים מעט בצל ופטרוזיליה בנפרד ומוסיפים אותם למחבת. את השטרוקלי מבשלים במשך כעשרים דקות.

המאכל נחשב למנה לאומית של קרואטיה, שכן בשנת 2007 הוא התווסף לרשימת המורשת התרבותית הבלתי מוחשית של קרואטיה.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0