חזיר מזוקן

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
חזיר מזוקן
Sus Barbatus, the Bornean Bearded Pig (12616351323).jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה מכפילי פרסה
תת-סדרה דמויי חזיר
משפחה חזיריים
סוג חזיר
מין חזיר מזוקן
שם מדעי
Sus barbatus
תחום תפוצה
Sus barbatus range map.png

החזיר המזוקן (שם מדעי: Sus barbatus) הוא מין בסוג חזיר.

מאפיינים

החזיר המזוקן נפוץ ביערות הגשם של סומטרה ומלזיה. אורכו בין מטר ל-1.65 מ', גובהו כ-80 ס"מ ומשקלו כ-150 ק"ג. עורו חום ופרוותו דלילה. זיפים דקים וצהובים משני עברי פניו יוצרים מעין זקן, על שמו קרוי המין.

חזירים אלו חיים בעדרים, בדרך כלל קטנים אך יכולים להגיע עד לגודל של 200 פרטים. הם עוקבים פעמים רבות אחרי להקות של קופי מקוק וגיבון, וניזונים משאריות הפירות שאלו משליכים ארצה. לרוב הם נשארים באותה טריטוריה, אך אחת לשנה הם נודדים. בעת הנדידה, מספר משפחות יתאחדו מאחורי זכר אחד וינדדו יחדיו.

אורך ההריון של נקבת החזיר המזוקן הוא כ-4 חודשים. בסופו היא נפרדת מהעדר ובונה לעצמה בסבך השיחים קן מזרדים ועלים, שגודלו עד שני מטר. לאחר מכן היא ממליטה שגר של 2–8 גורים מפוספסים, שנשארים לצידה במשך השנה הראשונה לחייהם.

החזיר המזוקן ניזון מפירות, שורשים, שלשולים ואשפה. טורפיו העיקריים הם טיגריס, נמר, פיתון והאדם.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


P cat.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא יונקים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0