חישוב מבוזר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(a), (b) מערכת מבוזרת.
(c): מערכת מקבילית.

חישוב מבוזר הוא שיטה שבמסגרתה חלקים שונים של משימת חישוב כלשהי המוטלת על תוכנית מחשב מתבצעים במחשבים נפרדים המקושרים ביניהם באמצעות רשת.

יש הבדל מסוים בין חישוב מקבילי לחישוב מבוזר: בחישוב מקבילי מחולקת המשימה בין מעבדים אחדים המהווים חלק מאותו מחשב, כך שהקשר ביניהם הדוק ביותר, ואילו בחישוב מבוזר המשימה מחולקת בין מחשבים עצמאיים, שהקשר ביניהם מצומצם. כיוון שחישוב מבוזר מחולק בין מחשבים עצמאיים, הוא עשוי להתבצע בסביבות שונות: דגמים שונים של חומרה, מערכות הפעלה וכדומה. בשתי השיטות, חישוב מקבילי וחישוב מבוזר, חלוקת הבעיה בין מעבדים רבים או מחשבים רבים מקצרת את הזמן הנדרש להשלמת המשימה, ומאפשרת מתן פתרון בזמן סביר לבעיה שללא פיצולה תדרוש זמן רב מאוד לשם פתרונה.

לניהול המשימה חשיבות רבה, משום שנדרש תיאום בין המחשבים השונים המבצעים את החישוב המבוזר. נדרש שימוש בפרוטוקולים המובנים לכל המחשבים שברשת. ניידות התוכנה חשובה גם היא, כדי לאפשר למגוון רחב ביותר של מחשבים להשתתף במשימה.

BOINC היא תווכה לניהולו של חישוב מבוזר: חלוקת בעיה גדולה לבעיות קטנות, ביזורה בין המחשבים, ואיסוף התוצאות המגיעות מהם לפתרון השלם של הבעיה.

חישוב מבוזר קהילתי הוא התארגנות לעריכתו של חישוב מבוזר באמצעות יצירת קהילה מקוונת המאפשרת ניצול הזמן הפנוי של עשרות אלפי מחשבים אישיים שבעליהם מצטרפים לפרויקט, ורתימתם לפרויקט אחד באמצעות האינטרנט.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חישוב מבוזר בוויקישיתוף


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0