חסידיסטוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חסידיסטוק
Hasidistoke
סוגה מוזיקה
ארץ מקור ישראלישראל ישראל
שפות עברית
מספר עונות 1
מספר פרקים 6
הפקה
אורך פרק 30 דקות
שידור
רשת שידור כאן 11
פורמט (תמונה) HDTV
תקופת שידור מקורית 24 ביולי 2018 – הווה (5 שנים ו־39 שבועות)
קישורים חיצוניים
https://www.kan.org.il/Program/?catId=1279
קטע מהתוכנית העוסקת בזמר מוטי שטיינמץ.

חסידיסטוק היא תוכנית דוקו על גיבורי התרבות של המוזיקה היהודית העכשווית בארץ ובעולם. בין חסידים אדוקים מבית לחוזרים בתשובה, בין יקירי המגזר לאלה שמורדים בו, מנקודות מבט שונות: אמונה, להקות, מחאה, להיטים וקול. הסדרה היא בעריכת אסף גלאי ואבידע ליבני, ובתמיכת קרן גשר לקולנוע רב תרבותי.

מבנה התוכנית

  1. ניסים בלאק - גדל במשפחה מוזיקלית אפרו אמריקאית של סוחרי סמים והיה מחלוצי סצנת ההיפ הופ בסיאטל. כבר מגיל צעיר יצא למסע חיפושים רוחני שבסיומו התגייר הפך לחסיד ברסלב. כיום הוא גר ברמת בית שמש א' ומכניס את הראפ לעולם החסידי השמרני.
  2. גד אלבז - התפרסם כבר בגיל 4 ששר עם אביו את הלהיט "אבא אני אוהב אותך", הפך לזמר מצליח שמייצר להיטי פופ על בסיס המוזיקה החסידית, וחתום על קליפים מושקעים שזוכים למיליוני צפיות.
  3. ליפא שמלצר - גדל בעיירה יהודית חרדית קיצונית בארצות הברית וכבר מגיל צעיר זימר בפני האדמו"ר, עד שנכבש והפך לפופ סטאר של המגזר החסידי, עם קליפים מושקעים ואלפי צפיות.
  4. מוטי שטיינמץ - את הקריירה שלו התחיל כילד ששר בשמחות של חסידות ויז'ניץ, שם גדל, ובמהרה הפך לכוכב הרגש של המוזיקה החסידית המסורתית. קול הפעמונים שלו גורם לקשוחים שבחתנים לבכות תחת החופה, והוא מוזמן להופעות ברחבי העולם. הוא מסרב להופיע לפני קהל מעורב אך מנסה לשלב בין הכללים המחמירים של החסידות לבין חידושים מוזיקליים וביטוי אישי.
  5. להקת זושא - להקה צעירה שמאופיינת כחסידית-היפסטרית, ומשלבת ניגונים חסידים עם פולק, רגאי ומוזיקה אלקטרונית. הסרט מלווה אותם בהכנות לפסטיבל מוזיקה יהודי.
  6. קול אשה - שלוש זמרות צעירות שמתמודדות עם האיסור על שירת נשים. ציפורה איבגי היא חרדית ספרדית מכרמיאל המופיעה בפני נשים בלבד ואסור לצלם אותה שרה, אודהליה ברלין מנגנת בפני גברים אך שרה רק לנשים, פרל וולף משיקגו מאמינה שהאיסור הוא לגברים בלבד ולכן היא מופיעה בפני קהל מעורב.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0