טינולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טינולה
Tinola
מאכלים
סוג מרק
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר עוף

טינולהפיליפינית: Tinola) הוא מרק חם מהמטבח הפיליפיני, המוגש כמנה עיקרית בליווי אורז לבן.[1]

המרק מבושל עם עוף או דג, פלחי פפאיה ירוקה קישוא, עלי פלפל חריף, זנגביל, בצל ורוטב דגים.

למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס מאכלי ים ובשר חזיר בליווי דלעת ירוקה, תפוחי אדמה או עגבניות.

המאכל דומה מאוד לבינאקול (Binakol) וגינטאנג מנוק (Ginataang Manok) ויחד איתם נחשב לסמל של הכנסת אורחים.[2][3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טינולה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Travel Guide, Tinola: A Favorite Philippine Cuisine, Philippines Guide, ‏2020-10-31 (באנגלית)
  2. Ginataang Manok (Chicken Stewed in Coconut Milk) Filipino Recipe! - Savvy Nana, www.savvynana.com
  3. Manny, Pork Lauya (Ilokano Pork Stew) | Panlasang Pinoy Meaty Recipes, ‏2023-09-10 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

טינולה41205077Q3550480