טינולה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | מרק |
מטבח | פיליפיני |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בשר עוף |
טינולה (בפיליפינית: Tinola) הוא מרק חם מהמטבח הפיליפיני, המוגש כמנה עיקרית בליווי אורז לבן.[1]
המרק מבושל עם עוף או דג, פלחי פפאיה ירוקה קישוא, עלי פלפל חריף, זנגביל, בצל ורוטב דגים.
למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס מאכלי ים ובשר חזיר בליווי דלעת ירוקה, תפוחי אדמה או עגבניות.
המאכל דומה מאוד לבינאקול (Binakol) וגינטאנג מנוק (Ginataang Manok) ויחד איתם נחשב לסמל של הכנסת אורחים.[2][3]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ↑ Travel Guide, Tinola: A Favorite Philippine Cuisine, Philippines Guide, 2020-10-31 (באנגלית)
- ↑ Ginataang Manok (Chicken Stewed in Coconut Milk) Filipino Recipe! - Savvy Nana, www.savvynana.com
- ↑ Manny, Pork Lauya (Ilokano Pork Stew) | Panlasang Pinoy Meaty Recipes, 2023-09-10 (באנגלית)
טינולה41205077Q3550480