יעל אלמוג זכאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית

יעל אלמוג זכאי (נולדה ב-1963) היא שותפה וסגנית יו"ר גיתם BBDO, בה היא עוסקת בייעוץ אסטרטגי. מכהנת כדירקטורית במספר חברות משפחתיות בתחומי הנדל"ן והפיננסים ושותפה בגרעין השליטה של בנק איגוד, ובחברת S'energy, העוסקת בתחום האנרגיה הסולארית.

ביוגרפיה

יעל זכאי נולדה בישראל ולמדה בתיכון מקיף יהוד. היא בתם של דרורה ופנחס זכאי. אמה, דרורה לובינסקי היא בתם של יבואן הרכב דוד לובינסקי ולאה לובינסקי לבית שלוש. פנחס זכאי כיהן כמנכ"ל משותף בדוד לובינסקי בע"מ במשך עשרות שנים.

יעל זכאי סיימה תואר ראשון בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה באוניברסיטת תל אביב במסגרת העתודה האקדמית. עם סיום לימודיה שירתה כקצינה בענף הפסיכולוגיה של חיל המודיעין בצה"ל. בהמשך סיימה לימודי דוקטורט בפסיכולוגיה חברתית/ארגונית באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק.

בשנת 1992, עם סיום לימודיה בארצות הברית, עבדה תקופה קצרה במחקר שווקים במכון גאלופ ישראל, ולאחר מכן עברה לתפקיד בתחום המחקר השיווקי ואסטרטגיה פרסומית במשרד הפרסום "גיתם מערכות תדמית". בין השנים 1994–2000 עבדה בתחום התקשורת השיווקית ובתחומים נוספים ביבואנית הרכב "דוד לובינסקי בע"מ", שהייתה בבעלות משפחתה. בשנת 2007 מכרה משפחת זכאי את מניותיה בחברה לשותפתה, משפחת מנור. משפחת זכאי נותרה פעילה בתחומי הנדל"ן, בהשקעות פיננסיות ובבנק איגוד. בשנת 2010 העבירה אמה, דרורה זכאי, את מניותיה בבנק איגוד לידי ד"ר אלמוג-זכאי וכיום זו שותפה בגרעין השליטה של הבנק. בשנת 2011 נכנסה אלמוג-זכאי לשותפות עם משה תאומים ומודי כידון בגיתם מערכות תדמית, חברת החזקות המחזיקה בנכסי נדל"ן שונים, ובחברת הפרסום גיתם BBDO. במסגרת עבודתה בגיתם אלמוג-זכאי עוסקת בייעוץ אסטרטגי בפרויקטים מקומיים ובינלאומיים, מתמחה במיתוג תאגידי ובייעוד עסקי (Corporate Purpose), וכן בתהליכי הטמעת ערכים ארגוניים.

בשנת 2015 ייסדה את "קפיטליזם קשוב ישראל",[1] הנציגות הישראלית של הארגון "קפיטליזם קשוב" יחד עם אנשי עסקים נוספים (כצבי סטפק, עימאד תלחמי, איציק צאיג, אייל מליס ונוספים) ומאז מכהנת כיו"ר היוזמה. "קפיטליזם קשוב ישראל" מוגדר כחברה לתועלת הציבור, שמטרתה לקדם התנהלות עסקית מונעת-ייעוד הפועלת לטובת העובדים, הלקוחות, הספקים והקהילות בהן העסק פועל - ולא רק לטובת בעלי המניות (כפי שמתנהלות חברות במודל המסורתי), כמו גם לעסוק בהסברה מול הקהילה העסקית, וכן בהנגשת ידע לארגונים.

בנוסף, ד"ר אלמוג-זכאי מופיעה בכנסים עסקיים בתחומי התמחותה ומפרסמת מאמרים מקצועיים בעיתונות. היא מכהנת כחברה בחבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, מובילה קרן פילנתרופיה משפחתית המתמקדת בתחום בריאות הנפש וכן בתחומים נוספים. בין הפרויקטים אשר יזמה נמנים מרכז עופר לכישורי חיים במרכז לבריאות הנפש גהה,[2] תערוכת החנוכיות במוזיאון נחום גוטמן[3] ופרויקטים נוספים עם עמותת אנוש ועמותת דלת פתוחה.

אלמוג זכאי מדורגת בעשור השני של המאה ה-21 בין מאה האנשים העשירים בישראל.[4][5][6]

אלמוג זכאי מתגוררת בסביון ואם ל-3 בנים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0