יקנת הכף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןיקנת הכף
Lesser Jacana, Microparra capensis, Chobe River, Botswana (33521898870).jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: חופמאים
משפחה: יקניים
סוג: Microparra
מין: יקנת הכף
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Microparra capensis

יקנת הכף (שם מדעי: Microparra capensis) היא מין של עוף יחיד בסוגו במשפחת היקניים החי באזור דרום אפריקה.

אורכה של היקאנה 15-18 ס"מ ומשקלה עד 40 גרם בממוצע. היא בעלת נוצות חומות-אדמדמות עם חזה לבן וכרבולת אדומה מעל המקור. היא שוכנת בביצות, נהרות ואף בקרבת החוף ברחבי אפריקה הדרומית והמזרחית. רגליה הגדולות עוזרות לה ללכת מעל צמחייה צפה ומקורה שחור ודק ועוזר לה לחטוף פיסות מזון מהמים וכן יצורים קטנים כמו חרקים, ראשנים ודגיגים.

היקאנה מסתובבת בחבורות קטנות הנעות באזורי הביצות. המין מונוגומי והזכר עוזר לנקבה החומה יותר לשמור על הביצים ולגדל צאצאים.

היקאנה אינה בסכנת הכחדה בטבע.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0