ירון ברוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מדען ריקה. ירון ברוק (נולד ב-23 במאי 1961) הוא פילוסוף יהודי אמריקאי - ישראלי. מכהן כנשיא מכון איין ראנד האמריקאי, המקדם את תפיסת העולם הפילוסופית-חברתית של איין ראנד, אובייקטיביזם. היה מרצה בכיר למימון באוניברסיטת סנטה-קלרה בקליפורניה.

קורות חיים

ברוק נולד בישראל להורים שעלו אליה מדרום אפריקה. בגיל 16 קרא לראשונה את ספרה של איין ראנד, מרד הנפילים, אשר ממנו הושפע לאמץ את קו המחשבה האובייקטיביסטי. הוא שירת בצה"ל בחיל המודיעין, ולמד בטכניון לתואר ראשון בהנדסה אזרחית, אותו קיבל בשנת 1986.

ברוק המשיך ללימודי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת טקסס וקיבל את התואר ב-1989. ב-1994 השלים דוקטורט במימון והחל ללמד באוניברסיטת סנטה קלרה שבקליפוניה, בדרגת מרצה בכיר. ב-2000 מונה ברוק לנשיא מכון איין ראנד ועזב את משרת ההוראה. ב-2003 קיבל אזרחות אמריקנית.

ברוק מעביר פודקסט העוסק באובייקטיביזם וקפיטליזם ברשת TheBlaze האמריקאית. הוא גם מופיע ומתראיין ברשתות אחרות במגוון נושאים, בראשם כלכלה, בערוצי תקשורת מובילים, ביניהם ערוץ Fox News, שם הוא מופיע מדי שבוע בערוץ הכלכלה וערוץ CNBC. הוא פרסם שורה של מאמרים במגזינים פורבס, Wall Street Journal ו-USA Today.

עמדות פוליטיות ופילוסופיות

  • כלכלה: בנושאים כלכליים, ברוק מקדם גישה של קפיטליזם בסגנון לסה פר. הוא כותב מאמרים ונואם בנושא באמצעי התקשורת השונים.
  • ישראל: באופן כללי דעותיו על ישראל חיוביות בזכות סגנון שלטון מערבי ושמירה על זכויות אדם. עם זאת הוא יוצא נגד מגמות שונות בציונות שהוא רואה כבעייתיות, כמו השפעות חזקות של רעיונות קולקטיביסטים ודתיים.
  • המלחמה נגד האסלאם הטוטליטרי: ברוק גורס כי הטרור האיסלמי כנגד המערב נובע משנאה שלהם לתרבות המערב לערכים כמו חופש וערך החיים. זאת בניגוד לטענות אחרות לפיהן הטרור נובע ממגמות סוציו-אקונומיות בעולם הערבי. עוד הוא טוען כי מאחורי הטרור האיסלמי עומדת אידאולוגיה טוטליטרית, ששואפת לא רק לבצע כיבוש של אדמות אלא אף כיבוש של נשמות בכל היבט של החיים. ובסופו של דבר היא רוצה שליטה לא רק על המדינות האסלמיות ועל שכנותיהן אלא על כל העולם כולו.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ירון ברוק בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0