כינוס השלוחים העולמי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל כינוס השלוחים העולמי
התמונה המשותפת של שלוחי חב"ד בחזית מרכז חב"ד העולמי - 770, כינוס השלוחים העולמי תשע"ו-2015

כינוס השלוחים העולמי הוא אירוע המתקיים אחת לשנה בו מתאספים כל שלוחי חב"ד בשכונת קראון הייטס בברוקלין שבניו יורק[1].

הכינוס כולל מגוון פעילויות ובין השאר מתקיימות בו סדנאות שונות על מנת להעשיר את פעילות השלוחים ולהקל את עבודותיהם השונות, צילום קבוצתי שנערך ברחבת 770, עלייה לאוהל הרבי ועוד. את הכינוס מנהל הרב חיים יהודא קרינסקי, הדובר הרשמי ויו"ר המוסדות המרכזיים של חסידות חב"ד העולמית, יחד עם הרב משה קוטלרסקי, על ידי ועדה מיוחדת "הנהלת כינוס השלוחים העולמי" של המרכז לענייני חינוך שמתכננת את הכינוס חודשים ספורים קודם לכן.

הכינוס נמשך על פני כמה ימים, שבהם ישנן סדנאות במגוון תחומים שעשויים לעזור לשלוחים, תפילה משותפת על קבר הרבי, תמונה משותפת[2], והבאנקט שהוא אירוע הסיום של כינוס השלוחים העולמי בו משתתפים כל השלוחים, חלקם יחד עם תומכיהם הפיננסים[3]. בסיום הבאנקט נערך אירוע ה'רולקול', בו מכריז המנחה את המדינות בהם פועלים שלוחי חב"ד ושנת היציאה למדינה ומספר השלוחים באותו מקום[4].

הכינוס נערך מדי שנה בשבת מברכים חודש כסלו.

לכינוס יש משרד מיוחד הפעיל כל השנה הממוקם בבנין המשרדים של אגודת חסידי חב"ד העולמית שבסמיכות למרכז חב"ד העולמי - 770. בנוסף לכינוס השלוחים העולמי, מארגן המשרד כינוסים נוספים קשורים: כינוסי התומכים של חב"ד, כינוס השלוחות העולמי, קעמפ לילדי השלוחים וכן כינוסי שלוחים אזוריים לאורך השנה ברחבי העולם[5].

כינוס השלוחות

כינוס השליחות העולמי, כפי שמכונה בחסידות חב"ד 'כינוס השלוחות'. מיועד לנשות שלוחי חב"ד הפזורים בעולם והוא מתקיים במתכונת דומה לכינוס השלוחים.

שלוחות חב"ד משתתפות בכינוסים, סדנאות והרצאות שמתקיימות במשך כחמישה ימים. (כמו בכינוס השלוחים) השלוחות מדברות כיצד להיות עזר ותמיכה בפיתוח ושגשוג בתי חב"ד והקהילות היהודיות שבראשות בעליהם. מתקיימת עליה משותפת על קבר הרבי והרבנית, בסיום הכינוס נערך באנקט סיום בו משתתפות כל השלוחות, אחד הרגעים המיוחדים בבאנקט הוא ה'רולקול', בו קמות השלוחות על פי הכרזת המנחה שמקריאה את מקום שליחותן.

הכינוס מתקיים בכל שנה בסמיכות לתאריך כ"ב בשבט - יום הסתלקותה של הרבנית חיה מושקא שניאורסון אשת הרבי מנחם מנדל שניאורסון.

היסטוריה

כינוסי השלוחים החלו בשנות השמונים המוקדמות, כאשר בשנת ה'תש"ם (1980) התקיים כינוס השלוחים לשלוחים בארץ ישראל, בשנים שלאחר מכן התקיימו כינוסים אזוריים בהם השתתפו שלוחים ממדינות ארצות הברית בלבד. בשנת ה'תשמ"ח (1987) נערך לראשונה הכינוס במתכונת עולמית על פי בקשתו של הרבי מנחם מנדל שניאורסון יוזם מפעל השלוחים, ומאז הוא נערך מדי שנה בשבוע של לפני שבת מברכים חודש כסלו. בחייו של הרבי, רגע השיא של הכינוס היה בהתוועדות ביום השבת, שבה היה נואם לפני קהל המשתתפים[6]. הכינוס מסתיים באירוע חגיגי ("בנקט") בו משתתפים תומכים רבים של הפעילות וכן הורי השלוחים ומשפחותיהם. במשך מספר שנים נערך הבנקט באולם פייר 94 במנהטן, משטח רחב ידיים שהומר לאולם מפואר למען הכינוס. בשנת ה'תש"ע נערך באולם בשכונת קראון הייטס עצמה מאז נערך בכל שנה במקום אחר. בשנת 2016 נערך הבנקט נערך במחסן מטוסים גדול שהוסב לאולם.

הבנקט מועבר בשידור חי באינטרנט[7].


בשנת תשפ"א בעקבות התפרצות נגיף קורונה נערך הכינוס והבנקאט בזום שהיה לזום הארוך שהיה במשך למעלה מ-130 שעות ברצף[8].

בשנת תשפ"ב בעקבות נגיף קורונה לא נערכה התמונה המשותפת של כלל השלוחים והעלייה לאוהל חב"ד התקיימה ביום ראשון בבוקר.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ הכינוס בתשס"ח, הכינוס בתשס"ט ynet יהדות.
  2. ^ וידאו ממעמד התמונה המרכזית של תשע"ז
  3. ^ בכנס של תשע"ז השתתפו באירוע זה 5,600 איש
  4. ^ וידאו ממעמד ה'רולקול' של תשע"ג ביוטיוב; 1= וידאו ממעמד הריקודים שאחרי ה'רולקול תשע"ז
  5. ^ אודות kinus office באתר הכינוס(באנגלית)
  6. ^ שיחות אלו יצאו לאור בספר "ספר השליחות"
  7. ^ לינק קבוע של שידור חי של מעמד ה"בנקט" רלוונטי אחת לשנה בזמן הבנקט (הנמשך כחמש-שש שעות), אתר chabad.org בעברית
  8. ^ יעקב אבוביץ, הזום הגדול בעולם: כ-5000 שלוחים בהתוועדות ווירטואלית שנמשכה שבוע, באתר jdn 20.11.2020
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0