לאודה אייר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לאודה אייר
מטוס בואינג 737 של החברה.
מטוס בואינג 737 של החברה.
מטוס בואינג 737 של החברה.
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1979–הווה (כ־46 שנים)
מיקום המטה אוסטריה
נתוני חברת תעופה
יאט"א
NG
ICAO
LDA
אות קריאה
LAUDA AIR
בסיס פעולה מרכזי נמל התעופה הבינלאומי וינה-שווכאט
מועדון הנוסע המתמיד Miles & More
צי מטוסים 7
מספר יעדים 58 ב-8 מדינות
ברית חברות תעופה סטאר אלייאנס
 
www.laudaair.com
מטוס בואינג 737 של לאודה אייר

לאודה אייר (Lauda Air) הייתה חברת בת של אוסטריאן איירליינס, ובסיס פעולתה המרכזי היה בנמל התעופה הבינלאומי וינה-שווכאט.

תולדות החברה

לאודה אייר הוקמה באפריל 1979 על ידי אלוף פורמולה 1 ניקי לאודה והחלה לפעול בשנת 1985[1]. החברה הפעילה בעיקר טיסות שכר ליעדי נופש, כולל טיסות לנמל התעופה אילת ונמל התעופה בן-גוריון בישראל[2].

בשנת 1997 רכשה אוסטריאן איירליינס את השליטה בחברה מידי ניקי לאודה (שהמשיך להחזיק במניות מיעוט)[3]. בנובמבר 2000, בעקבות הפסדים שצברה, רכשה אוסטריאן את מלוא הבעלות והדיחה את ניקי לאודה מניהול החברה[4][5].

במרץ 2000 הצטרפה לקבוצת חברות התעופה סטאר אלייאנס.

באפריל 2013 החברה הפסיקה להתקיים כחברת תעופה. היא הוחלפה על ידי Austrian myHoliday, שהיא מותג המשמש את אוסטריאן איירליינס לשיווק טיסות שכר ונופש.

יעדי החברה

החברה הפעילה טיסות לכ-58 יעדים ב-8 מדינות: אוסטריה, מצרים, יוון, איסלנד, אירלנד, איטליה, פורטוגל, ספרד וטורקיה.

צי המטוסים

דגם מספר מטוסים תכולת מושבים (קונפיגורציה) הערות
בואינג 737-800 7 184 מחלקת תיירים בלבד

תאונות ותקריות

ב-26 במאי 1991 יצאה טיסת לאודה אייר 004 במטוס בואינג 767 מבנגקוק. בעיית קצר במערכת היפוך דחף במנוע השמאלי גרמה לסחרור קטלני ואיבוד שליטה בגובה רב[6], כל 223 הנוסעים נספו. לפי שמועה לא מבוססת עלתה תחילה הטענה כי המטוס פוצץ על ידי ברוני סמים[7].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לאודה אייר בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

לאודה אייר40845791Q1807298