ליאת רוטנר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ליאת רוטנר
לידה 17 במאי 1987 (גיל: 36)
נתניה, ישראל
לאום יהודייה
עיסוק סופרת
מקום לימודים אוניברסיטת בר-אילן
שפות היצירה עברית
תחום כתיבה פרוזה, ספרות נוער
סוגה מתח, מציאות, פנטזיה, רומן
יצירות בולטות קיץ אחד ביחד
תנו לגדול בשקט
לנצח בגדול
הרמת מסך
מעורב ירושלמי
מאלאדר - קסם הקמע
עד האופק
מבצע מלכה
חיים משלנו
אל תגידו מי אני

ליאת רוֹטְנֶר (נולדה ב-17 במאי 1987) היא מרצה וסופרת, מנחת סדנאות כתיבה ועורכת עיתון ישראלית. הוציאה עד כה —27 ספרים בסוגת הדרמה והפנטזיה, ביניהם ארבעה ספרים במעמד זהב ושלושה ספרים במעמד פלטינה.

ביוגרפיה

ליאת רוטנר נולדה בנתניה למשפחה דתית: בת ליעקב, מלחין ומנצח מקהלות, ופזית, מורה וביבליותרפיסטית. אחותה המבוגרת ממנה היא העיתונאית רחלי רוטנר. בגיל 8 כתבה ליאת את הספר הראשון שלה, ומאז כתבה ספרים לעצמה ולחבריה. בגיל 10 זכתה בתחרות הארצית הראשונה בארץ לסיפורים קצרים בנושא ירושלים. בגיל 12 זכתה בתחרות הסיפורים של המרכז הבינתחומי הרצליה, עם סיפור האוטופיה "המחסום". בשנת 2000 זכתה בתעודת הוקרה ובמדליית הצטיינות בתחום הספרות מטעם עיריית נתניה. כמו כן, הייתה כתבת נוער בעיתון הנוער "אותיות".

רוטנר היא בוגרת תואר ראשון בהצטיינות יתרה במדעי הרוח באוניברסיטת בר-אילן.

בין 2010 ל-2014 כיהנה כעורכת ראשית של עיתון "אותיות", שנוצר מאיחוד עיתוני הילדים "אותיות" ו"מקור לילדים" של מקור ראשון[1], ייסדה את קורס העיתונאים הצעירים והוציאה לאור שישה ספרים נוספים. בינואר 2014 פוטרה מתפקיד העורכת בעקבות פרסום קומיקס שקומם קוראים דתיים.

ב-2015 החלה להשתתף בכתיבה, ניהול והפקה במחלקת תקשורת בעמותת מידברן. במקביל החלה להעביר הרצאות על ספריה דרך סל תרבות במשרד החינוך.

ב-2016 הפכה ליאת לבלוגרית ראשית ב-ynet בטור העוסק ביחסים ובהתנגשות בין עולמה הדתי מבית לעולם החילוני התל אביבי[2].

ב-2019 למדה NLP טיפולי ודמיון מודרך לצד חקר בביבליותרפיה, ופיתחה את שיטת הכתיבתרפיה החוויתית - טיפול בכתיבה יוצרת המשלב את כל הנ"ל. הסדנאות בהנחייתה ששימשו בעבר ללימוד כתיבה טכני בלבד נעשו גם טיפוליות ושילבו סשנים אישיים, אימון לחיים ותהליכי העצמה.

כיום מרצה לתואר שני במחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון. כמו כן מעבירה הרצאות וסדנאות כתיבה וכתיבתרפיה חוויתית, בבתי ספר, בספריות ובאירועים פרטיים ברחבי הארץ.

ספריה

בשנת 2003, בהיותה בת 16, יצא לאור בהוצאת ידיעות אחרונות אחד מהספרים אשר כתבה למגירה בגיל 14, "קיץ אחד ביחד". הספר הגיע למעמד ספר זהב ולאחר מכן לספר פלטינה. רוטנר פרסמה שלושה ספרי המשך. הראשון הוא "תנו לגדול בשקט" (2005), השני הוא "לנצח בגדול" (2006). גם ספרים אלה הגיעו למעמד ספרי זהב. השלישי והאחרון לבינתיים הוא "אל תגידו מי אני" (2022).

במאי 2007, פרסמה רוטנר את ספרה הרביעי, "הרמת מסך", שאינו קשור לשלושת ספריה הראשונים. בשנת 2019 יצאה גם מהדורה חדשה לספר זה, בו חשפה שיש בספר פרטים אוטוביוגרפיים. בשנת 2008 הוציאה רוטנר את ספרה החמישי, "מעורב ירושלמי", בפברואר 2010 ראה אור ספר פנטזיה ראשון מאת רוטנר, "מאלאדר - קסם הקמע". הספר שהיה מועמד לפרס גפן קנה לו קהילת מעריצים נפרדת של פנטזיה ישראלית.

ב-2011 ראו אור בהוצאת 'ידיעות ספרים' ספרה של ליאת "מבצע מלכה" וכן ספרה הראשון למבוגרים "תחת כנפך". ב-2012 הוציאה את הספרים "חיים משלנו" (ההמשך של "מעורב ירושלמי") ו"החווה המסתורית". ב-2013 ראה אור ספרה "מאלאדר - סוד המימד האחר" המהווה המשך לספר הראשון בסדרת "מאלאדר".

בסוף שנת 2013 יצא הספר הראשון לנערות - "הסדרה עם הלב". שמו של הספר הוא "האביר של ניצן". בשנת 2014 יצא לאור ספר המתח שכתבה, "זאבים".

בדצמבר 2015 יצא לאור "נער השיקויים", ספר ראשון בסדרת ספרי קומיקס פנטזיה בשם "מיקו בל", ספר שנכתב על ידה ואויר על ידי ארז צדוק. בשנת 2019 יצא ספרה "יומנו של מיקו בל" שהוא ספר הפנטזיה השלם של "מיקו בל".

בשנת 2016 יצא הספר הראשון בסדרת "תיכון ברנסון", "סודות" בהוצאת דני ספרים, וכן "עד האופק" בהוצאת ידיעות ספרים המהווה המשך לסדרת ספרי קיץ אחד ביחד. בשנת 2018 כתבה את הספר "כדברא - היומן המפוצל". ביוני 2019 יצא ספר ההמשך לכדברא, "קסם הסבוואר". בשנת 2021 יצא לאור בהוצאת "דני ספרים" ספר פנטזיה לנוער, "נשמת חיה". באותה שנה ייסדה ליאת את סדנת "הקול הכותב" המשלבת שיטות טיפול בדמיון מודרך, NLP, ביבליותרפיה וכתיבה יוצרת, וכיום מטפלת בכתיבה למטרות התמודדות עם טראומות ומחסומים אישיים מעבר ללימוד טכני.

בשנת 2022 ראה אור ספרה "אל תגידו מי אני" המהווה המשך לסדרת הספרים המיתולוגית עמה פרצה בגיל 14, "קיץ אחד ביחד".

באוגוסט 2022 מונתה ליאת רוטנר לעורכת הראשית של מעריב לנוער.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0