לנגור

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
לנגור
סורילי תומאס
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה פרימטים
משפחה קופים בעלי זנב
תת-משפחה קולובים
סוג לנגור
שם מדעי
Presbytis
תחום תפוצה
Distribution of Presbytis on Malay Peninsula and Sumatra.png

לנגור (שם מדעי: Presbytis) הוא סוג של פרימט הנפוץ בצפון-מזרח הודו בנגלדש, וכן באיים סומטרה, בורנאו וג'אווה.

מאפיינים

הלנגור חי בעיקר באזורי שיחים ועצים נמוכי קומה וניזון בעיקר מעלים. בוהן כף ידו קצרה מאוד, והוא נע על ארבע גפיו.

אורך גופו מגיע ל-65 סנטימטרים, ומשקלו עד 11 קילוגרם. אורך חייו יכול להגיע ל-20 שנה. הלנגור ממעט מאד בשתייה ומסתפק בלחות שבמזונו ונוהג לשתות את טיפות הגשמים הנקווים בחורים שבעצים.

חי בקבוצות המונות בין 10 ל-15 קופים כאשר מנהיגם הוא הלנגור הבוגר ביותר. לאחר הריון של כשבעה חודשים ממליטה הלנגור ולד אחד.

בימים והחודשים הראשונים לחייו צבעו של הלנגור כתום[1] אך לאט לאט בזמן שהוא מתבגר צבע עורו משתנה לצבעו הרגיל - אפור.[2]

טקסונומיה

נוסף לסוג זה ישנם עוד שני סוגים המכונים בשם "לנגורים": הסוג לוטונג (Trachypithecus) והסוג לנגור אפור (Semnopithecus), הנפוץ ביותר בהודו.

מיני הלנגור

  • Presbytis melalophos
  • Presbytis comata
  • Presbytis femoralis
  • Presbytis chrysomelas
  • Presbytis frontata
  • Presbytis rubicunda
  • Presbytis siamensis
  • Presbytis potenziani
  • Presbytis hosei
  • Presbytis thomasi
  • Presbytis natunae

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0