מחלף הזיתים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מחלף הזיתים הוא מחלף, המחבר את כביש 1 עם דרך מנהרת הר הצופים, רחוב אל חרדוב במזרח ירושלים והכפר הערבי א-זעיים. במחלף נמצא מחסום של צה"ל בנתיב הנסיעה לכיוון ירושלים.
אפשרויות פנייה
- מכביש 1 לכיוון מזרח: הכביש יורד מתחת לגשר עליו עובר דרך מנהרת הר הצופים ואז ישנו פיצול: יציאה ימינה תוביל למנהרה היורדת מתחת למחלף ומתחברת לדרך מנהרת הר הצופים וממשיכה את כביש 1 לכיוון מזרח, הישארות על הכביש מובילה למעגל תנועה בו היציאה הראשונה היא דרך אל-חרדוב בירושלים, וביציאה השנייה ישנו פיצול - ימינה למנהרה מתחת לכביש 1 המובילה למעגל תנועה נוסף, בו מתאפשרת פנייה ימינה לכפר א-זעיים, והישארות על הכביש מובילה לחיבור עם כביש 1 לכיוון מזרח.
- מכביש 1 לכיוון מערב: לפני המחסום ישנה יציאה ימינה למעגל תנועה בכיוון א-זעיים, ואחרי המחסום ישנו פיצול - ימינה להמשך כביש 1 מערב ושמאלה לדרך מנהרת הר הצופים.
- מדרך מנהרת הר הצופים: אחרי מנהרת הר הצופים, עובר הכביש על גשר מעל מעגל התנועה, ואחריו יציאה בסיבוב של 180 מעלות המוביל למעגל התנועה. הישארות על הכביש מובילה לחיבור עם כביש 1 לכיוון מזרח.
קישורים חיצוניים
- תצלום אויר של מחלף הזיתים
הקודם: מחלף שער מזרח |
מחלפים בכביש 1 | הבא: מחלף אדומים |