מחמרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מחמרה

מְחַמַּרַהערבית: محمرة, "מואדם") או מוחמרה נקרא בשוגג גם מוהמרה[1] הוא מטבל חריף העשוי מאגוזי מלך, פלפל אדום, דבשת רימונים ופירורי לחם. הוא מזוהה עם העיר חלב בסוריה,[2] אך ניתן למצוא אותו גם בטורקיה, במיוחד באזורים דרום-מזרחיים, שם מאכלים ערביים נפוצים יותר במטבח המקומי בגלל ההשפעה התרבותית הסורית, כך גם במטבח הארמני המערבי.[3] בטורקיה, מחמרה נקראת אקוקה[4] והיא מוגשת כמתאבן.[5]

מרכיבים

המרכיבים העיקריים הם בדרך כלל פלפלים טריים או יבשים, מסורתית פלפל חלבי (אנ'), אגוזי מלך טחונים, פירורי לחם ושמן זית. הוא עשוי להכיל גם שום, מלח, מיץ לימון, דבשת רימונים, ולפעמים תבלינים (כגון כמון).[6][7] ניתן לקשט אותו בעלי נענע או פטרוזיליה.

שימושים

את המחמרה אוכלים כמטבל עם לחם, כממרח לטוסט וכרוטב לקבב, בשרים על האש ודגים.[6][8]

ראו גם

  • אג'יקה, מטבל במטבח הקווקזי, המוכן מהרתחה של פלפל אדום חריף, שום, עשבי תיבול ותבלינים
  • אריסה, ממרח במטבח התונסיאי העשוי מפלפלים חריפים
  • זחוק, רוטב חריף במטבח המזרח-תיכוני, העשוי מפלפלים חריפים טריים המתובלים בכוסברה, שום ותבלינים שונים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מחמרה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ תפריט מסעדת חומוס אליהו
  2. ^ Wright, Clifford (2003). The Little Foods of the Mediterranean: 500 Fabulous Recipes for Antipasti, Tapas, Hors D'Oeuvre, Meze, and More. Harvard Common Press. p. 59. ISBN 9781558322271. Arabs will reflexively tell you that the famous muḥammara comes from Aleppo.
  3. ^ Cornell, Kari; Turkoglu, Nurcay (2004). Cooking the Turkish Way: Culturally Authentic Foods Including Low-fat and Vegetarian Recipes. ISBN 9780822521730.
  4. ^ Heather Arndt Anderson (2016). Chillies: A Global History. Reaktion Books. ISBN 9781780236827.
  5. ^ "Nefis acuka tarifi". Milliyet.com.tr.
  6. ^ 6.0 6.1 Leah Koenig, The little book of Jewish appetizers : 26 recipes for the perfect nosh, 2016, מסת"ב 978-1-4521-6308-6
  7. ^ "Muhammara". ottolenghi.co.uk. נבדק ב-2020-09-29.
  8. ^ Muhammara (אורכב 09.06.2007 בארכיון Wayback Machine)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0