מיכל סלע

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיכל סלע
פעילות בולטת פעילה חברתית לקידום שוויון חברתי

מיכל סלע (נולדה ב-1963 בירושלים) היא פמיניסטית ופעילה חברתית הפועלת למען קידום שוויון זכויות נשים ולמען קידום ערכי סביבה מקיימת ושמירת הטבע. מייסדת ויו"ר NOGAFem, משנות בריאות נשים, ויו"ר ועדת התעשייה במועצה לקידום נשים במדע וטכנולוגיה של משרד המדע והטכנולוגיה. בעלת תואר בוגר במדעי הרפואה, B.Med.Sc, תואר דוקטור לרפואת שיניים D.M.D, תואר MA בניהול מלכ"רים ומנהל ציבורי. היא בוגרת מכון מנדל למנהיגות חינוכית מחזור ט"ו.

סלע כיהנה כמנהלת קו החירום של מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה בירושלים, כדיקנית הסטודנטים בבצלאל, כראשת מנהל הסטודנטים בHIT מכון טכנולוגי חולון וכמנכ"לית שדולת הנשים בישראל.

ביוגרפיה

בשנת 1983 החלה ללמוד לתואר בוגר במדעי הרפואה, B.Med.Sc באוניברסיטה העברית בירושלים, אותו סיימה בהצטיינות. לאחר מכן המשיכה ללימודי רפואת שיניים ובשנת 1989 סיימה תואר דוקטור לרפואת שיניים D.M.D.

במהלך עבודתה כרופאת שיניים במרפאה פרטית וקליניקות ציבוריות בירושלים, הרצתה בקורסי הכשרת סייעות ובקורס הכנה לבחינות רישוי של משרד הבריאות במכללה למדעי הבריאות וההתנהגות ברמת- גן. במהלך עבודתה כרופאת שיניים, ד"ר סלע התנדבה במרכז סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה. בעקבות התנדבות זו, חלה נקודת מפנה בחייה ובשנת 1996 מיכל החליטה לסגור את הקליניקה הפרטית לרפואת שיניים ולפנות לתחום חינוך וחברה.

סלע פנתה ללימודי תואר MA בניהול מלכ"רים ומנהל ציבורי, בבית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש פאול ברוואלד באוניברסיטה העברית בירושלים, אותם סיימה בהצטיינות יתרה בשנת 1999.

בשנה זו מיכל החלה לנהל את מחלקת הסיוע במרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה בירושלים.

במסגרת תפקידה קידמה תהליכים של העלאת מודעות בקרב אוכלוסיית אנשי המקצוע הבאים במגע עם נפגעות ועסקה באתיקה של תפקיד המתנדבת.[1] בתקופת כהונתה בתפקיד זה גדל משמעותית מספר הפניות לקו הסיוע, נוצרו קבוצות תמיכה והועמקה העבודה בשיתוף משטרת ישראל והפרקליטות.

בשנים 2001–2006 כיהנה כדקנית הסטודנטים בבצלאל.

במסגרת תפקידה, ניהל ויזמה את פרויקט "פרחי בצלאל" - פרויקט זה הוא תוכנית המהווה גשר להשכלה גבוהה בשיתוף אגף שח"ר ופר"ח, והיא תוכנית הדגל של בצלאל. במסגרת תוכנית זו מגיעים תלמידי כיתות י'-י"ב לקמפוס בצלאל ושם נפגשים, בתיווכם ובהנחייתם של הסטודנטים, עם שפע ההיצע של מחלקות האקדמיה. תוכנית תלת שנתית זו מפגישה בני נוער בעלי מוטיבציה גבוהה עם המחלקות השונות. הלימודים בסביבה סטודנטיאלית ואקדמית מהווים, עבור בני הנוער המשתתפים, גשר להשכלה גבוהה ומעשירים את עולמם הפנימי.[2]

סלע היא בוגרת מחזור ט"ו, של בית הספר למנהיגות חינוכית של מכון מנדל בירושלים. במסגרת תוכנית לימודים זו, עסקה בפיתוח דגם לאחריות החברתית והסביבתית של מוסדות להשכלה גבוהה.[3] במסגרת זו התמחתה בות"ת וכתבה דו"ח אודות "תמונת מצב על ההשכלה הגבוהה של האוכלוסייה הערבית במחוז הצפון".

בשנת 2009 כיהנה סלע כסגנית ראש מנהל הסטודנטים, במכון הטכנולוגי בחולון ובשנת 2011 מונתה לראשת מינהל הסטודנטים.

במהלך שנים אלה הקימה מרכז נגישות לסטודנטים בעלי מוגבלויות ועסקה בהקמת Science shop למחקר משותף אקדמיה-קהילה. החזון שעומד מאחורי מודל הScience shop הוא להפעיל גוף שמספק ידע נגיש לחברה האזרחית ומתופעל על ידי האקדמיה.[4] את פרויקט זה, ד"ר סלע הציגה בכנס בינלאומי בקופנהגן 6th Living Knowledge.[5]

במהלך שנת 2015, לאחר שהחליפה את ד"ר גלית דשא בתפקידה, כיהנה ד"ר מיכל סלע כמנכ"לית שדולת הנשים בישראל (ע"ר).[4]

סלע מחויבת לקידום נשים בטכנולוגיה והיא מכהנת בוועד המנהל של FIRST ISRAEL,[6] ארגון בינלאומי ללא מטרות רווח שייעודו עידוד בני נוער לעסוק במדע וטכנולוגיה. בנוסף, היא חברה בוועד המנהל של עמותת "תושבים משפיעים במודיעין" אותה ייסדה עם קבוצת פעילים מקומית להגנה ושמירה על אתרי הטבע בעיר והפיכת מודיעין לעיר מקיימת.

כיום, סלע היא יועצת ארגונית העובדת ברחבי העולם. היא עוסקת בפיתוח מנהיגות, קידום נשים בתפקידי ניהול וייעוץ לפרויקטים חברתיים במדינות מתפתחות ועם אוכלוסיות מוחלשות ומקדמת שוויון בבריאות נשים.

ד"ר סלע מתגוררת ברעות עם בן זוגה ושתי בנותיה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0