מסאלה דוסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מסאלה דוסה
Masala Dosa
Dosai Chutney Hotel Saravana Bhavan.jpg
מאכלים
סוג חביתית
מטבח הודי וסרי לנקי
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים אורז וקטניות

מסאלה דוסההינדי: मसाला दोसा; באנגלית: Masala Dosa) היא חביתית דקה שעשויה מאורז וקטניות ונפוצה בדרום הודו ובמדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

מסאלה דוסה עשויה לרוב מקמח אורז, עדשים, תפוחי אדמה, חילבה, גהי, קארי וצ'אטני, עדשה תרבותית ודאל[3][4].

המאכל נחשב למנה ראשונה ומלבד הגרסה הבסיסית קיימת גרסה המבוססת על חמאה, פלפל צ'ילי ועוד[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מסאלה דוסה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "מסאלה דוסה: הקרפ החמצמץ והטעים ביותר של דרום הודו". הארץ. נבדק ב-2022-11-14.
  2. ^ נורה, מסאלה דוסה המלכה של דרום הודו ⋆ נורה - מטבח שף מקומי, באתר נורה - מטבח שף מקומי, ‏24 בינואר 2017
  3. ^ Masala Dosa in Kannada | ಸೂಪರ್ ಮಸಾಲ್ ದೋಸೆ | Homemade Masal Dosa in Kannada | Rekha Aduge, נבדק ב-2022-11-14
  4. ^ Masala Dosa | Masala Dosa batter and Red chutney | Kempu Chutney and Masala Dosa batter Recipe, נבדק ב-2022-11-14
  5. ^ American Dosa, Forbes (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0