לדלג לתוכן

מקדוס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
מקדוס
المكدوس
מאכלים
אזור מוצא המזרח התיכון
מוצא סוריהסוריה סוריה,לבנוןלבנון לבנון
אופן הגשה סלט
מרכיבים עיקריים חצילים, אגוז מלך

מקדוסערבית: المكدوس) הוא מאכל המורכב מחצילים כבושים הממולאים באגוזי מלך, אשר נפוץ ברחבי המזרח התיכון: סוריה, עיראק, לבנון, איחוד האמירויות, קטר וערב הסעודית[1].

המאכל מורכב מחצילים קטנים וכבושים הממולאים במלית של אגוזי מלך, פלפל אדום, אבקת צ'ילי, שום, שמן זית ומלח.

המקדוס נפוץ במשק הבית הסורי ונהוג לצרוך אותו במהלך ארוחת הבוקר או הערב וגם כחטיף[2].

ראו גם

קישורים חיצוניים

  • מתכון, באתר Alphafoodie (באנגלית)
  • מתכון, באתר Zaatarandzaytoun (באנגלית)

הערות שוליים

מקדוס34191319Q4165267