מרכז המבקרים השער לנגב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרכז המבקרים השער לנגב
השער לנגב.png
מידע כללי
סוג מרכז מבקרים אינטראקטיבי
כתובת ההגנה 30, פינת נגבה, באר שבע
מיקום בית בלומפילד, העיר העתיקה בבאר שבע

"השער לנגב" הוא מרכז מבקרים אינטראקטיבי הפועל מאז 2017 בעיר העתיקה בבאר שבע ומתאר את הנגב.

הפעילות במקום

מרכז המבקרים "השער לנגב" הוקם בהובלת תנועת אור. מובא בו סיפורה של ההתיישבות בנגב ומתוארים צמיחתו של חבל ארץ זה ושל האנשים החיים בו וממשיכים לטפחו. מטרתו של המרכז היא לשפר את תדמיתו של הנגב ולהציג את פניו היפות. מרכז המבקרים מכיל מגוון רחב של פעילויות אינטראקטיביות, המתאימות לקבוצות, משפחות, זוגות וליחידים. תחומי הפעילות השונים במרכז המבקרים מוצגים דרך חוויה טכנולוגית חדישה, אשר מחברת את המבקרים באופן רגשי למשמעויות הלאומיות של הנגב.

מרכז המבקרים מספק למבקריו סיור מודרך הכולל אטרקציות ייחודיות לכל המשפחה. הסיור במרכז כולל הדרכה המותאמת לכל קבוצה באופן ספציפי. התאמת ההדרכה נועדה למען לחשוף את הקהלים השונים לנושאים המעיינים אותם בנגב – כך שאלו יתאימו לסוגי הקבוצות השונות המבקרות במרכז המבקרים.

הסיור מתחלק לשלושה חלקים עיקריים הדנים בהיבטים שונים של הנגב – בהווה, בעבר ובעתיד. המיצגים המדברים על ההווה מציגים את שלל ההזדמנויות הנמצאות בנגב, החל מתרבות וחינוך ועד חיי קהילה ותעסוקה. החלק העוסק בעתיד הנגב, מסביר לקבוצה כיצד עתיד הנגב רלוונטי לכל אחד ואחת מתושבי ישראל וכיצד הנגב יכול להוות מנוע צמיחה לאומי משמעותי. המיצג העוסק בעבר של הנגב, מספק נקודת מבט מעניינת, כאשר סיפורי העבר של הנגב קמים לתחייה במיצג המשלב את סיפור הקמת ההתיישבויות השונות בנגב ואת האנשים החיים בהן היום.

בית בלומפילד

הבניין בו נמצא מרכז המבקרים, בפינת הרחובות נגבה וההגנה, הוא אחד מהמבנים של העיר העתיקה בבאר שבע ומכונה "בית בלומפילד". בנייתו מתוארכת לשנת 1938 בזמן שהעיר הייתה בשליטה בריטית. המבנה נבנה בבנייה טיפוסית לעיר העתיקה של באר שבע בשנות ה-30, כאשר החלונות שלו בצורת קשת והקירות בנויים מאבן מובלטת. בנוסף, בתוך מרכז המבקרים נשתמרו שני עמודים מעוטרים דרכם עברו מהבית הישן אל החצר הפנימית. עמודים כאלו נמצאים גם בבית המפורסם של מושל מחוז באר-שבע, עארף אל-עארף.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0