משפחת אריסון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

משפחת אריסון היא משפחה רומנית-ישראלית-אמריקאית, אחת המשפחות היהודיות העשירות ביותר בעולם ובין המשקיעות והתורמות הגדולות ביותר בישראל.

רקע

שם המשפחה המקורי היה אריזון. משה ושרה אריזון עלו מרומניה בשנת 1882 לישראל שנשלטה אז בידי האימפריה העות'מאנית. הם התיישבו בזמארין, הכפר הערבי שהפך למושבה זכרון יעקב ובכך היו בין מייסדי המושבה. לימים תרמה הנינה שרי את מוזיאון העלייה הראשונה במושבה. בנם הבכור, מאיר (1894–1945), נישא לארה אבורטין, והוא אביו של תאודור (תד) אריסון ושתי הבנות, אביבה ורינה. מאיר היה שותף עם מאיר דיזנגוף והיינץ גרץ בחברת הספנות מ. דיזנגוף ושות'.[1]

בני המשפחה העיקריים

משפחתו של תד הם אשתו הראשונה מינה אריסון (שהפכה למינה ספיר, אחרי נישואיה לבעלה השנייה, יקותיאל ספיר), שני ילדיהם מיקי ושרי, לין (אנ'), אשתו השנייה של תד, בנם מיכאל, שלימים תד אימץ וצאצאיהם.
  • מיקי אריסון (נולד ב-1949) – איש עסקים ומיליארדר אמריקני, בנו של תד. כיהן כמנכ"ל קרניבל קרוז ליין עד 2013, והמשיך כיו"ר הדירקטוריון. הפך את החברה לאחת מחברות השיט הגדולות בעולם. בעליה של קבוצת הכדורסל, מיאמי היט.
  • שרי אריסון (נולדה ב-1957) – אשת עסקים ומיליארדרית ישראלית, בתו של תד. היגרה עם אביה לישראל ולאחר מותו ירשה חלק (35 אחוזים) מהונו. מרבית הירושה הייתה השקעותיו של האב בישראל ובהם חלקו בבנק הפועלים, שיכון ובינוי, יורוקום וחלק מקרניבל קרוז. אחרי פטירת אביה, עברה למיאמי לתקופה קצרה עד שב-2004 שבה לישראל. ב-2011 הייתה לאישה העשירה בישראל.[2] בשנת 2018 העריך המגזין פורבס את הונה בכ-5.4 מיליארד דולר[3]. קרן אריסון בראשותה היא בין מפעלי התרומות הגדולים בישראל.

אחזקות וחברות עסקים

לקריאה נוספת

  • גארין כריסטופר, עושים גלים - סודות העושר של משפחת אריסון, משכל (ידיעות ספרים), 2006

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0