משרד המדע ומדיניות הטכנולוגיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משרד המדע ומדיניות הטכנולוגיה
Office of Science and Technology Policy
Office-of-science-and-technology-policy.jpg
מידע כללי
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
תחום שיפוט ייעוץ בנושאי מדע וטכנולוגיה בארצות הברית וגיבוש מדיניות בנושאים אלה
משרד אחראי משרד הרשות המבצעת של נשיא ארצות הברית
תאריך הקמה 11 במאי 1976
סוכנות קודמת הוועדה המייעצת למדע
מנהל אראטי פרבהאקר
מטה מרכזי המשרד הביצועי ע"ש אייזנהאואר בוושינגטון הבירה
עובדים 130
https://whitehouse.gov/ostp

משרד המדע ומדיניות הטכנולוגיהאנגלית: Office of Science and Technology Policy; בראשי תבות: OSTP) הוא מחלקה בתוך הממשלה הפדרלית של ארצות הברית, הכפוף למשרד הרשות המבצעת של נשיא ארצות הברית, אשר נוסד בידי הקונגרס של ארצות הברית ב-11 במאי 1976 תוך מתן מנדט נרחב לייעוץ פוליטי עבור נשיא ארצות הברית על ההשפעות של מדע וטכנולוגיה על סוגיות במדיניות החוץ ובמדיניות הפנים של ארצות הברית. מנהל המשרד ממלא באורח מסורתי את תפקיד היועץ המדעי לנשיא ארצות הברית.

הנשיא ריצ'רד ניקסון הורה לסגור את הוועדה המייעצת למדע לאחר שיועצו המדעי השני, אדוארד א. דייוויד הבן (אנ') התפטר בשנת 1973 ולא מונה לו מחליף. ב-1975 נועדה נשיאת אגודת הפיזיקה האמריקאית טשין-שיונג וו עם הנשיא החדש ג'רלד פורד כדי להקים מחדש גוף של יועצים מדעיים לנשיא ולסוכנויות הפדרלית ברשות המבצעת, והנשיא פורד נעתר להצעה זו. בעקבות זאת הקים הקונגרס של ארצות הברית OSTP בשנת 1976 ונתן למשרד החדש מנדט לייעץ לנשיא בענייני מדע וטכנולוגיה בהקשרים של מדיניות חוץ ופנים. החוק משנת 1976 הוסיף להסמיך את OSTP להוביל מאמצים בין-מחלקתיים לפיתוח ויישום מדיניות ותקציבים בני-קיימא של מדע וטכנולוגיה ועבודה פדרלית מול המגזר הפרטי בארצות הברית ובמדינות העולם, מול ממשלות מדינתיות ומקומיות במדינות ארצות הברית, והקהילה המדעית בעולם ההשכלה הגבוהה.

תחת הנשיא דונלד טראמפ, סגל משרד המדע ומדיניות הטכנולוגיה צנח מ-135 ל-45 אנשים[1]. משרת מנהל המשרד נותרה לא מאוישת במשך למעלה משנתיים – האינטררגנום הארוך ביותר בתולדות המשרד[2]. קלווין דרואגמאייר (אנ'), מומחה למדעי האטמוספירה ששימש בעבר כסגן נשיא למחקר באוניברסיטת אוקלהומה, הועמד לתפקיד מנהל המשרד ב-1 באוגוסט 2018[3], ומינויו אושר בידי הסנאט של ארצות הברית ב-2 בינואר 2019.

במהלך כהונתו של הנשיא ג'ו ביידן, למנהל המשרד מונה תחילה אריק לנדר בתור היועץ המדעי לנשיא, לראשונה בדרג חבר הקבינט של ארצות הברית. לנדר התפטר בפברואר 2022 בעקבות דיווחים בדבר התעמרות בכפופיו באופן בוטה[4]. את מקומו כיועץ המדעי מילא במשך כשמונה חודשים המדען פרנסיס קולינס (אנ'), עד אשר מונתה מחליפתו הקבועה אראטי פרבהאקר, הן כיועצת המדעית והן כמנהלת המשרד.

קישורים חיצוניים

  • Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של משרד המדע ומדיניות הטכנולוגיה (באנגלית)

הערות שוליים

  1. ^ ז'קלין אלמני, Donald Trump's science office is a ghost town, באתר CBS News‏, 21 בנובמבר 2017 (באנגלית)
  2. ^ פיטר אלדהאוס, Trump’s “War On Science” Isn’t What You Think, באתר BuzzFeed‏, 18 בינואר 2018 (באנגלית)
  3. ^ אומאייר איפראן, Trump finally picked a science adviser. He’s a meteorologist. Named Kelvin., באתר VOX‏, 1 באוגוסט 2018 (באנגלית)
  4. ^ דמיאן פצ'טר, ‏יועץ בכיר של ביידן התפטר לאחר טענות להתעמרות בעובדים, באתר ישראל היום, 8 בפברואר 2022


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0