נגיסי עוף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נגיסי עוף
מאכלים
מוצא ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית

נגיסי עוף (מוכר גם בשם: צ'יקן נאגטס מאנגלית: Chicken Nuggets) הוא מוצר מזון המורכב מחתיכה קטנה של בשר עוף, פירורי לחם שמטוגן בשמן עמוק או נאפה. נגיסי העוף הומצאו בשנות ה-50, והפכו לפריט פופולרי מאוד במסעדות מזון מהיר וכמו כן, גם נמכרים בהקפאה לשימוש ביתי.

היסטוריה

נגיסי העוף הומצאו בשנות ה-50 על ידי רוברט סי בייקר, פרופסור למדעי המזון באוניברסיטת קורנל, והופיעו כעבודה אקדמית ללא פטנט.[1] נתח העוף בגודל של ביס, מצופה בבלילה, ולאחר מכן מטוגן בשמן עמוק. שתי בעיות איתן התמודדה תעשיית הבשר באותה תקופה היו היכולת לגבור על בשר טחון ללא עור ויצירת ציפוי בלילה שניתן גם לטגן בשמן עמוק וגם להקפיא מבלי להתנתק. החידושים של בייקר פתרו את הבעיות הללו ואיפשרו ליצור נגיס עוף בכל צורה, על ידי ציפוי תחילה של הבשר בחומץ, מלח, גרגירים ואבקת חלב, כדי לגרום לו להיאחז, ולאחר מכן שימוש בבלילה על בסיס ביצים ודגנים שניתן לטגן.

מידע תזונתי

נגיסי עוף נחשבים בדרך כלל כמזון שומני ולא בריא (ג'אנק פוד).[2][3]

מחקר ניתח את הרכבם של נאגטס עוף משתי רשתות מזון מהיר אמריקאיות. הוא מצא שפחות ממחצית מהחומר היה שרירי השלד, כאשר שומן מופיע בשיעור שווה או יותר. מרכיבים אחרים כללו רקמת אפיתל, עצמות, רקמת עצב ורקמת החיבור. החוקרים הגיעו למסקנה ש"נגיסי עוף הם בעיקר שומנים ושמם הוא שגוי".[דרוש מקור]

ייצור

נגיסי עוף בצורת כוכבים בקערה

העיבוד נדרש להכנת נגיסי עוף עם עצמות העוף. העוף נחתך ומעצבים אותו בגודל הנכון. זה נעשה באופן ידני, או על ידי סדרה של להבים אוטומטיים. הנתחים מוכים בתוף גלילי גדול שמסתובב, מצפים את כל הנתחים בצורה אחידה בתבלינים הרצויים ופירורי לחם. לאחר מכן מטגנים את הנתחים בשמן עד שהבלילה מתייצבת והחלק החיצוני מגיע לצבע הרצוי. לבסוף, הנגיסים נארזים, מוקפאים ומאוחסנים למשלוח.[4][5] בעוד שמרכיבים ושיטות ייצור ספציפיים עשויים להשתנות בין יצרנים, שיטות אלו מתאימות לרוב התעשייה.

בתרבות הפופולרית

נגיסי עוף היו נושא לאתגרי אוכל, תופעות של מדיה חברתית ועוד צורות רבות של ידועות בציבור. המנה שימשה השראה למסעדות גורמה,[6] שגרות פעילות גופנית ואפילו הפקות עלילתיים, למשל: סרט על ילד בכיתה שאוכל נגיס עוף נגוע בווירוס שהופך ילדים בגיל ההתבגרות לזומבים. תומאס וולבורן מחזיק בשיא העולם באכילת הכי הרבה נגיסי עוף בשלוש דקות (כ-42 נגיסי עוף).[דרוש מקור]

בטוויטר, הציוץ שצויץ מחדש ביותר של 2017 נעשה על ידי קרטר וילקרסון ששאל את וונדיס מה יידרש כדי שיציעו לו שנה של נגיסים בחינם. הציוץ יצר למעלה מ-3.5 מיליון ציוצים מחדש.[7][8]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נגיסי עוף בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ (Cornell University) obituary, March 16, 2006
  2. ^ Collins, R.D., Karen (24 במרץ 2006). "Chicken nuggets -- good idea gone bad?". Nutrition Notes. NBC News. נבדק ב-29 באוקטובר 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ Amidor, R.D. C.D.N., Toby. "Chick nuggets: Are they healthy?". Healthy Eats. Food Network. נבדק ב-29 באוקטובר 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Smith, Douglas P. (2014). "Poultry Processing and Products" (PDF). אורכב מ-המקור (PDF) ב-10 במרץ 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Poultry processing". Encyclopedia Britannica (באנגלית). נבדק ב-2018-02-06.
  6. ^ Carman, Tim (2017-09-22). "You can order a flight of chicken nuggets at the world's first nugget tasting room". Washington Post (באנגלית). ISSN 0190-8286. נבדק ב-2018-02-07.
  7. ^ "These Are the 10 Most Widely Shared Tweets of 2017". Time (באנגלית). נבדק ב-2018-02-07.
  8. ^ Judkis, Maura (2017-12-28). "2017 was the year of chicken nuggets". Washington Post (באנגלית). ISSN 0190-8286. נבדק ב-2018-02-07.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0