נהרתן הגנגס

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
נהרתן הגנגס
The magnificent Ganges River Dolphin.jpg

South Asian river dolphin size comparison.svg

מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה לווייתנאים
על-משפחה דולפיני נהרות
משפחה נהרתניים
סוג נהרתן
מין נהרתן הגנגס
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Platanista gangetica
תחום תפוצה
מפת תפוצה בתכלת - נהרתן האינדוס, בכחול - נהרתן הגנגס

נהרתן הגנגס (שם מדעי: Platanista gangetica) הוא מין של דולפין נהרות ממשפחת הנהרתניים. הוא חי בנהר הגנגס שבהודו ומצוי בסכנת הכחדה בטבע. קרוב משפחתו היחיד הוא נהרתן האינדוס שבעבר היה תת-מין שלו.

צבעם חום הם כמעט עיוורים ומוצאים את דרכם באמצעות איכון הד חזק העוזר להם לבנות תמונה קולית של סביבתם. הלסתות ארוכות ובעלות שיניים חדות רבות והן מתעבות לקראת הקצוות. השיניים הארוכות עוזרות להם לתפוס את טרפם. אורכם הממוצע 2.2 מטר בזכרים ו־2.4–2.6 מטר בנקבות. הצעירים נולדים באורך 200 ס"מ. הם בעלי סנפיר גב גדול אך סנפירי חזה קטנים והם יודעים לשחות על צידם.

דולפינים מיוחדים אלה אינם חיים בלהקות כמו הדולפינים הימיים. הם חיים רק בנהר הגנגס שבהודו, בנגלדש, נפאל ופקיסטן בנהרות בעלי סחופת או מהירי זרימה. הם מחפשים שם דגים שונים למאכל.

דולפינים אלה בסכנת הכחדה כתוצאה מציד ומזיהום נהרות והם מינים מוגנים במדינות תפוצתם.

קישורים חיצוניים

אדם מחזיק נהרתן מת בגנגס

הערות שוליים