ננדו מצוי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןננדו מצוי
Rhea walking, Zoo Miami.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
על־סדרה: עופות קדומים חסרי שיניים
סדרה: ננדאים
משפחה: ראיים
סוג: ריאה
מין: ננדו מצוי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Rhea americana
תחום תפוצה
Rhea americana Distribuzione.jpg

ננדו מצוי או רִיאה מצויה (שם מדעי: Rhea americana) הוא עוף ממשפחת הראיים שבסדרת הננדאים.

מאפיינים

ננדו מצוי הוא עוף גדול שאינו מעופף. הוא העוף הגדול ביותר ביבשת-על אמריקה. צבעו חום בהיר. רגליו חזקות והאצבעות קצרות ודקות. בניגוד ליען, לננדו שלוש אצבעות בכל רגל במקום שתיים. צווארו וגם ראשו מכוסים נוצות. הננדו בעל יכולת ריצה מהירה מאד וכן ניתור לגובה. אף על פי שאינו מסוגל לעוף, הוא מתרומם מעל פני הקרקע, אחרי ריצה מלווה בהנפת כנפיו, לשם שמירה על שיווי משקלו. הננדו גם מסוגל לשחות באגמים ונהרות.

הננדו פוליגמי. הוא חי בלהקות עד שישה פרטים ובעונת הרבייה אפילו עד 25. אז גם נלחמים הזכרים זה בזה בעזרת בעיטות ברגליהם החזקות, תוך שילוב צוואריהם ומכות במקורם. הזכר המנוצח נמלט בעוד מנצחו רודף אחריו, כדי למנוע את חזרתו. אפשר לצפות בזכר כשהוא בהילוך גאה, ומבצע קידות או קפיצות.

הקן בנוי בשוחה באדמה, המרופדת בעשב. ההטלה נעשית מחוץ לקן והזכר מגלגל את הביצים לתוכו בעזרת המקור. הזכר דוגר על הביצים לבדו ואילו הנקבות עוזבות את המקום. כמו כן הוא המטפל באפרוחים, שמיד עם היבקעם מהביצים, מסוגלים להלך.

תפוצת העוף באמריקה הדרומית באזורים - בפמפס, בסראדו, בקמפוס ובגראן צ'אקו.
הוא ישכון באזורים בהם הצמחייה גבוהה ובעונת הרבייה ישכון בקרבת נהרות, אגמים וביצות.

הננדו הוא אוכל כל (אומניבור), המעדיף עלים רחבים ותלתן. אולם ניזון אף מזרעים, שורשים ופירות. הננדו אוכל גם חרקים, חולייתנים קטנים כלטאות וצפרדעים, ציפורים קטנות ונחשים. הננדו אוכל תוך כדי תנועה.

  • גובה הגוף: 1.35 מטר
  • תטולה: 15-30 ביצים
  • משך הדגירה: 5 שבועות

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ננדו מצוי בוויקישיתוף

הערות שוליים


Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0